Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 26 februari 2024, in de betoverende ambiance van ‘A Room with a ZOO’ in Antwerpen, ontvouwt zich de ceremonie van de Michelingids België & Luxemburg. Een magische ochtend waarin de culinaire wereld in spanning wacht op de onthulling van nieuwe gastronomische sterren, bekroningen met de Michelin Groene Ster, en de toekenning van de felbegeerde BIB Gourmand in de nieuwste Gids-selectie.

De stad Antwerpen, doordrenkt van kunst, gastronomie en cultuur, vormt dit jaar het decor voor deze prestigieuze gebeurtenis. Een stad die de dynamiek van België op indrukwekkende wijze belichaamt en als ideale omgeving fungeert om het culinaire genie van België en Luxemburg te eren. Hier komt het beste gastronomische talent samen, omringd door een opmerkelijke gastvrijheid die Antwerpen kenmerkt.

Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelingids, deelt zijn enthousiasme: “Antwerpen, als stad van kunst, gastronomie en cultuur, verenigt de meest dynamische krachten van het land. Het is de ideale omgeving om het beste gastronomische talent van België en Luxemburg samen te brengen en te vieren, met een opmerkelijke zin voor gastvrijheid.”

De ceremonie verwelkomt niet alleen gerenommeerde chefs van sterrenrestaurants, maar ook een schare van gepassioneerde journalisten en professionals uit de culinaire sector. Een dag gewijd aan het eren van vakmanschap, talent en de voortreffelijkheid van de gastronomie in de regio.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.lekkerengenieten.com)

About The Author