Geen widgets gevonden in de zijbalk

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kodo-jpg.webp

Japanse trommelkunstenaars laten een onuitwisbare indruk achter

In de stille schaduw van de kunst doet Kitamaesen Co., Ltd. zijn intrede, met Kodo’s meesterlijke uitvoering “Warabe” die als een betoverende bries door België waait. Een viering van veertig jaar taikokunst onthult de diepere betekenis van “Kodo,” waarin het kloppende hart van ritme wordt vertaald naar de eenvoudige tederheid van een kind.

Een ode aan de drum en het kind

Voorbij de façade van een simpel woord schuilt de diepere betekenis van “Kodo” – een woord dat resonantie vindt in zowel het kloppende hart als de kinderlijke eenvoud. Met hun 40e jubileum als achtergrond, presenteert Kodo twee werken, “Tsuzumi” en “Warabe.” De laatste, geworteld in het kinderelement, blikt terug op het klassieke repertoire en de esthetiek van Kodo’s beginjaren.

Taiko-kunst als een reis door de tijd

“Warabe” nodigt uit tot een reis door de tijd, waar eenvoudige vormen van taiko-uitdrukking samenkomen om de unieke klank, resonantie, en fysieke aspecten van Kodo te vieren. Alsof de drumslagen echo’s zijn van een vergeten verhaal, brengt de productie het publiek dichter bij de onschuldige hartslag van het kind dat in elk van ons leeft.

Kodo ontsteken in België

De betoverende drumslagen van Kodo zijn niet onopgemerkt gebleven wanneer ze de Belgische bodem raken. Een explosie van spanning, rust, en de diepgewortelde Japanse cultuur onthult zichzelf op het podium. Critici in New York en Parijs hebben de Kodo-drummers geprezen, en nu is het de beurt aan België om getuige te zijn van deze adembenemende show.

Ervaar de bezieling van het leven

Laat je zintuigen ontwaken en je ziel dansen op de ritmische melodieën van Kodo’s “Warabe.” Een uitnodiging om het leven in al zijn glorie te ervaren, rechtstreeks vanaf het podium. Mis deze unieke kans niet om de bedwelmende ritmes van het leven te omarmen.

Kodo One Earth Tour 2024: “Warabe” in België

De Kodo One Earth Tour 2024 trekt door heel Japan, en nu ook door België. Het onthult niet alleen de kunst van taiko, maar ook de kunst van eenvoud en onschuld. Mis het niet wanneer het spektakel België aandoet.

Een reis door de tijd, een ode aan het kind, en een explosie van cultuur – Kodo’s “Warabe” is niet zomaar een voorstelling; het is een ervaring die je raakt tot in de kern.

About The Author