Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het is altijd een bijzonder genoegen om Gent te verkennen, een stad doordrenkt van geschiedenis en smaken die zelfs de meest veeleisende fijnproever bekoren. Het aankomende Lichtfestival belooft wederom een adembenemende ervaring te worden, met werken verspreid over verrassende locaties van 31 januari tot 4 februari, vanaf 19 uur tot middernacht, op zondag zelfs vanaf 18 uur. De route omvat ditmaal de Schipperskaai, Kleindokkaai, de vernieuwde Baudelohof, historische centra en de Sleepstraat, een uitnodiging om Gent te ontdekken in een betoverende gloed.

Logeren in historisch postgebouw

Bij het verkennen van Gent, is een verblijf in ‘1898 The Post’ de kers op de taart. Dit luxueuze boetiekhotel, ooit een postkantoor, omarmt de tijden van weleer in een modern jasje. Met 38 stijlvolle kamers en suites biedt het hotel een reis terug in de tijd, terwijl de cocktailbar ‘The Cobbler’ met haar adembenemend uitzicht over de stad, een onvergetelijke ervaring belooft.

Oost-Vlaamse streekproducten

De smaken van Gent en de gehele Oost-Vlaamse provincie worden vereend in ‘Lekker Oost-Vlaams’. Hier komen culinaire schatten samen, van heerlijke bieren tot verrukkelijke streekgerechten die zelfs een fijnproever als ik niet onberoerd laten.

Artevelde, Brouwerij & brasserie

Een nieuwe toevoeging aan het Gentse landschap is de Artevelde Brouwerij en Brasserie, een plek doordrenkt van Bourgondische sferen. Hun bieren, bruisend van leven, nodigen uit tot proeven, terwijl de brasserie een scala aan Belgische klassiekers serveert.

Vandekerckhove: Koffie met passie

Vandekerckhove, een naam die synoniem staat voor heerlijke koffie. Een bezoek aan hun koffiebranderij en shop aan de Brabantdam is als een reis door de wereld van koffie, waar passie voor het vak en liefde voor het product samenkomen.

Marijn Coertjens: Chocolade & patissier

Een onmisbare halte in Gent is de chocolatier & patissier Marijn Coertjens. Hier worden al acht jaar lang de meest verrukkelijke lekkernijen gecreëerd, van pralines tot broden, doordrenkt met een kosmopolitische touch.

Gent vanaf het water

Een lokale aanbeveling om Gent vanaf het water te verkennen leidt ons naar een kleurrijke boot op de Leie. Een unieke ervaring die de geschiedenis van Gent in een ander licht plaatst, met deskundige informatie en een verrassend perspectief op iconische locaties.

Square Melon: Topgroenten en -fruit

Square Melon, gevestigd in hartje Gent, is een ware schatkamer van groenten en fruit. Een plek waar kwaliteit en diversiteit samenkomen, een genot voor liefhebbers van versheid en smaak.

Eat love pizza: Italiaans genot

De Italiaanse keuken vindt zijn thuis bij Eat Love Pizza aan de Ajuinlei. Een plek waar ambachtelijke pizza’s met lokale en gezonde ingrediënten de hoofdrol spelen in een ambiance doordrenkt van Romeinse gezelligheid.

Snuisteren op de boekenmarkt

Elke zondagvoormiddag vinden boekenliefhebbers hun weg naar de Ajuinlei. Een markt vol met boeken en een sfeer die een vleugje Parijs doet vermoeden, een waar genot voor leesliefhebbers.

Wedstrijd: Win vouchers

Tot slot, maak een kans om vouchers, etentjes en lokale proefpakketten te winnen door deel te nemen aan onze wedstrijd. Beantwoord drie vragen en maak kans op deze prijzen. Vergeet niet je naam en adres mee te sturen. Deelnemen kan tot vrijdagavond 19 januari 2024 om 18.00 uur.

Mail naar tips4tripsreisreportages@gmail.com met als titel ‘Gent, altijd leute’ met daarbij je drie antwoorden. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor vrijdagavond 19 januari 2024 om 18.00 uur. Opgelet; één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten

Het verkennen van Gent is een feest voor alle zintuigen, een reis vol smaak, geschiedenis en ontdekkingen. Textuur en kleur, een balans tussen verleden en heden, dit alles onder het genot van gastronomische hoogstandjes en culturele ontdekkingen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.lekkerengenieten.com

About The Author