Geen widgets gevonden in de zijbalk

Een nieuwe productie met jonge talenten op de planken

Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy de musical ‘Het Fopidool’, gebaseerd op de populaire boekenreeks Little Liars Club van Jonas Boets. Deze voorstelling zal te zien zijn in het THEATERke in Wilrijk. Naast schrijver Jonas Boets en regisseur Helle Vanderheyden, kunnen de jonge talenten die deelnemen aan deze productie rekenen op professionele begeleiding, waaronder Jervin Weckx in de rol van koning en hoofd-liegmeester Wally.

Het verhaal

In ‘Het Fopidool’ draait alles om een auditie georganiseerd door de koning. Voor zijn verjaardagsfeest zoekt hij de beste zanger of zangeres van het land. De raadgevers van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waarbij alle audities anoniem zijn om eerlijkheid te waarborgen.

Alice, die niet kan zingen, doet mee aan de talentenjacht door te liegen dat een van de inzendingen van haar is. Tot haar schrik wordt ze geselecteerd en krijgt ze de aandacht van het hele land. Hoe gaat ze deze situatie oplossen?

De cast

De 12-jarige Sanne Van Zwam uit Melsele speelt de rol van Alice, het hoofdpersonage dat kleine leugentjes vertelt om haar droom om een ster te worden na te jagen. Haar beste vriend Bill, gespeeld door Julien Aelvoet (12, Sint-Katelijne-Waver), beschikt wel over het benodigde talent en ziet met lede ogen aan hoe Alice zich in de nesten werkt. Jits Desmet (13, Schaarbeek) speelt Meyrem, die ongewild betrokken raakt bij Alice’s leugens. De zusjes Nora (15) en Ella Francken (17) uit Oelegem spelen Slungel en Moppie, leden van de Little Liars Club. Jasper Verhoeven (17, Schilde), Isis Hoefman (19, Ruisbroek), en Charlotte Vanderdonck (27, Antwerpen) vertolken respectievelijk Fons, Joke en Patser. Lola Compte (13, Heffen) en Noa Mets (13, Keerbergen) zijn de raadgevers van de koning, gespeeld door Jervin Weckx.

Het ensemble

Het ensemble bestaat uit jonge talenten uit heel Vlaanderen, waaronder:

  • Antwerpen: Ariane Domsdorf (11, Deurne), Wine Verhaert (12, Burcht), Jits Verhoeven (12, Muizen), Lieke De Jong (13, Kalmthout), Elise Goossens (12, Ranst), Lilith Meeus (11, Reet), Mira De Belie (12, Hemiksem), Jolene De Pooter (10, Kapellen).
  • Limburg: Séréanne Herbots (13, Beringen).
  • Oost-Vlaanderen: Flo De Wilde (10, Kruibeke).
  • Vlaams-Brabant: Mila Faye Raes (10, Weerde), Celine De Coster (13, Vilvoorde), Nele De Cat (17, Haacht), Sien De Cat (20, Haacht).

Jervin Weckx over de productie

Jervin Weckx kijkt uit naar de samenwerking met de jonge talenten: “Wat een plezier om met zo’n toffe jonge bende het podium te delen en zo de toekomst van musical in Vlaanderen van dichtbij te mogen toejuichen.”

Toekomst van de Vlaamse musical

Deep Bridge benadrukt het belang van het creëren van speelkansen voor jong talent. “Met de zeer succesvolle musicalkampen en repetities voor deze eerste Little Liars Club-musical, staat er weer een drukke zomer voor de deur bij The Musical Academy. De jaaropleiding is ondertussen ook helemaal volzet. De toekomst van de Vlaamse musical is meer dan rooskleurig!” aldus Deep Bridge.

Een humoristische en avontuurlijke musical

Verwacht geen standaard kindermusical, maar een voorstelling vol absurde humor en verrassende situaties. Het verhaal bevat dubbele bodems, de complexiteit van liegen en knipogen naar de volwassen leefwereld, waardoor het een vermakelijke ervaring belooft voor jong en oud.

Praktische informatie

‘Het Fopidool – een echte musical’ zal vanaf 7 september 2024 te zien zijn in het intieme Deep Bridge THEATERke in Wilrijk.

Tickets & info: deepbridge.be


Tekst Sven Theunis van www.lekkerengenieten.com

About The Author