Geen widgets gevonden in de zijbalk

In het restaurant Marquize in Westende is afgelopen dinsdag het Tastoe Festival aangekondigd, dat op 7 en 8 september de rijke smaken van Middelkerke samenbrengt op een van de meest betoverende locaties aan de Belgische kust.

Culinair genieten bij Tastoe

Tastoe, het culinaire festival van Middelkerke, biedt een ongeëvenaarde kans om te proeven van de lokale gastronomie. In een oogverblindend decor presenteren deelnemende restaurants hun meesterlijke gerechten, terwijl lokale sommeliers en brouwers zorgen voor zorgvuldig geselecteerde wijnen en ambachtelijke bieren. De bezoekers kunnen bovendien genieten van verrukkelijke cocktails en voortreffelijke koffie.

“De Middelkerkse gastronomie zit al jaren in de lift. We hebben topzaken die mooie punten krijgen in de Gault-Millau, eigen brouwers, een top sommelier, verschillende typische signatuurgerechten… Dit moeten we als gemeentebestuur blijven ondersteunen. Een evenement als Tastoe toont dat wij, als Middelkerkenaars, trots moeten zijn op de kwaliteit die onze horecazaken brengen,” aldus Tom Dedecker, Schepen van Toerisme en Evenementen.

Praktische details voor een onvergetelijke ervaring

De toegang tot Tastoe is gratis, maar gerechten en dranken worden betaald met Tastoe jetons, die verkrijgbaar zijn aan de kassa’s. Voor herbruikbaar bestek betaalt men eenmalig 2,25 euro, waarna het onbeperkt kan worden geruild voor schoon bestek. Zowel Bancontact als contante betalingen worden geaccepteerd. Honden zijn niet toegestaan op het evenement.

Openingstijden om te smullen

Op zaterdag is het festival open van 11:00 tot 00:00, waarbij de keuken sluit om 21:30. Op zondag kan men genieten van 11:00 tot 20:00, met de keuken open tot 18:00.

Een locatie om van te dromen

Het evenement vindt plaats op de zeedijk van Westende, waar de schoonheid van de kust en de culinaire hoogstandjes van Middelkerke samenvloeien tot een magische ervaring.

(Tekst Sven Theunis van www.lekkerengenieten.com)

About The Author