Geen widgets gevonden in de zijbalk

8 februari 2024, Owla Brugge

Voor hen die 2024 zijn ingegaan met het voornemen minder alcohol te drinken, bieden wij een gouden tip voor dat extra duwtje in de rug.

Een avond met Evi: ‘Sinds ik niet meer drink’

Op donderdag 8 februari 2024 schittert Evi Hanssen in haar solo theatervoorstelling ‘sinds ik niet meer drink’ in OWLA Brugge. De gevierde voorstelling, geïnspireerd door het gelijknamige boek dat reeds meer dan 55.000 keer over de toonbank ging, onthult Evi’s openhartige en genadeloos eerlijke ervaringen sinds ze op 1 januari 2020 besloot geen druppel alcohol meer te nuttigen. Tijdens de show worden komische anekdotes, informatieve video’s en charmante liedjes gecombineerd met wetenschappelijke en historische inzichten. Evi neemt het publiek mee op haar zoektocht naar haar ware zelf zonder dat vertrouwde glas in de hand en belicht hoe haar omgeving omgaat met haar radicale keuze. op donderdag 8 februari 2024 deelt ze al haar ontdekkingen openhartig in OWLA Brugge. voor info en tickets, bezoek OWLA Brugge.be.

Evi Hanssen: Van presentatrice tot theaterfenomeen

Evi Hanssen, bekend als presentatrice, zangeres, actrice, auteur en theaterfenomeen, brengt met ‘sinds ik niet meer drink’ meer dan vijftigduizend verkochte boeken en vijfentwintigduizend beluisterde exemplaren tot leven op het podium. In 2022 nam ze de beslissing om met haar show de theaters te betreden. genadeloos eerlijk, doorspekt met humor en lichtheid, vertelt Evi over haar ervaringen als geheelonthouder gedurende de afgelopen jaren. Op 1 januari 2020 zette ze een definitief punt achter haar alcoholgebruik, wat niet zonder uitdagingen bleef. de effecten op haar lichaam en geest waren intens, maar de reacties uit haar omgeving waren voor Evi het meest verrassend. een herkenbaar verhaal voor velen, zo blijkt. dat is precies wat de kracht van de show bepaalt: een voorstelling die werkelijk voor iedereen is. Een geheelonthouder herkent zichzelf moeiteloos in Evi’s verhaal en voelt zich gesterkt in zijn beslissing. iemand die af en toe drinkt, verlaat bewuster en geïnformeerder dan ooit de zaal. voor Evi is dat laatste bijzonder belangrijk: bewustwording.

De missie van ‘Sinds ik niet meer drink’

“Ik ben niet anti-alcohol. persoonlijk vind ik dat elke volwassene zelf moet beslissen wat hij in zijn lichaam stopt. maar het stoort me dat we zo slecht geïnformeerd zijn over alcohol en dat er zo’n groot taboe rust op niet drinken. ‘Sinds ik niet meer drink’ is een voorstelling voor iedereen die van een drankje houdt of er juist niets van moet hebben. Ik probeer op een luchtige en informatieve manier een blik te werpen op de zin en onzin van alcohol. ik wil mensen niet bekeren, wie wil mag zelfs zijn glaasje meenemen in de zaal (lacht), maar wel aanzetten tot nadenken over het gebruik van drank. als ik de reacties van pers en publiek mag geloven, is die missie geslaagd.”

Evi Hanssen: Een college-theater sensatie

In 2022 en 2023 reisde Evi Hanssen door Nederland met haar theaterproductie, waar ze talloze positieve reacties ontving. Onze noorderburen noemen deze vorm van optreden een college-theater, een concept dat hier nog onbekend is. De voorstelling kenmerkt zich door interactie, grappige en informatieve video’s, aangename liedjes en dansjes. Evi beweegt zich vrolijk van links naar rechts, maar zoals de titel doet vermoeden, onderbouwt ze haar beweringen met grafieken, cijfers en wetenschappelijk onderzoek.

Info en tickets via owlabrugge.be 

(tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.lekkerengenieten.com)

About The Author