Geen widgets gevonden in de zijbalk

Bassud restaurant: een culinaire schat in Torhout

Het centrum van Torhout kreeg eind 2017 een nieuwe culinaire parel: Restaurant Bassud. Gelegen in het hart van West-Vlaanderen, is Bassud gemakkelijk te bereiken vanuit Brugge, Roeselare, Kortrijk en Oostende, binnen een halfuur rijden.

Voor elke gelegenheid een passend menu

Of je nu komt voor een romantisch diner voor twee, een snelle zakenlunch, een uitgebreid diner, of een familiebijeenkomst in het aparte zaaltje Petit Bassud, bij Bassud kun je altijd terecht. Chef Jan en Michèlle zorgen samen voor een onvergetelijke ervaring, waarbij de gerechten op houtskool bereid en met verschillende fermentatietechnieken worden verrijkt.

Erkenning en unieke smaken

Na de opening werd Bassud al snel opgemerkt door organisaties als Jong Keukengeweld en Gault&Millau, die het restaurant een score van 14,5 op 20 gaven. Bassud was ook het eerste restaurant in Torhout met een vermelding in de Michelingids. Toch is de grootste drijfveer van het team om hun gasten telkens weer een topervaring te bieden.

Bassud@Ravenhof: een bijzondere ervaring

Van 20 tot en met 24 augustus verhuist Bassud naar het historische Kasteel Ravenhof in Torhout. Dit initiatief maakt deel uit van het ‘Kastelen- en Abdijenjaar’ van Westtoer en biedt een unieke combinatie van gastronomie, geschiedenis en cultuur. Tijdens deze vijf avonden kun je genieten van een culinair all-in menu, inclusief alle bijhorende dranken, voor 125 euro per persoon.

Dineren in een historische setting

Gasten nemen plaats aan twee grote tafels, elk in een kamer met een rijke geschiedenis. De Gobelinzaal is verbonden met het Museum Torhouts Aardewerk, dat zich ook in het kasteel bevindt. Speciaal voor dit evenement ontwerpt creatief atelier De Beelderij van Tordale aangepaste borden. De tweede kamer is de Gildekamer van de Sint-Sebastiaansgilde, waar authentiek porselein wordt gebruikt.

Praktische informatie

Gasten worden vanaf 18.30 uur ontvangen voor een exclusieve rondleiding in het Museum Torhouts Aardewerk, gevolgd door een mogelijkheid tot boogschieten met een VR-bril. Om 19 uur begint het diner. Tickets zijn uitsluitend beschikbaar via de website van Bassud en vooraf betalen is noodzakelijk. Na online reservatie moet de betaling van 125 euro per persoon via overschrijving worden uitgevoerd op rekeningnummer BE85 1030 4640 8306, met vermelding van ‘Ravenhof – naam – reservatienummer’. Reservaties zijn pas definitief na ontvangst van de betaling, waar je per mail bevestiging van krijgt.

Conclusie

Restaurant Bassud blijft innoveren en biedt niet alleen een culinaire ervaring in hun eigen restaurant, maar ook unieke evenementen zoals Bassud@Ravenhof. Het team van Bassud nodigt je uit om dit bijzondere culinaire avontuur mee te beleven in een historische setting.

( Sandra Doolaeghe van Lekkerengenieten.com )

About The Author