Zandsculpturenfestival Middelkerke 2021

FC DE KAMPIOENEN

Deze zomer ontmoeten twee iconen elkaar in het zand

De eerste aflevering van de legendarische reeks FC De Kampioenen kwam voor het eerst op het scherm in 1990.

In 1996 rees de eerste gigantische zandsculptuur op uit het zand te Zeebrugge.

Nu, in 2021, versmelten deze twee toppers samen tot hét zomerevenement van het jaar: Zandsculpturenfestival Middelkerke.

Een uniek eerbetoon aan de meest succesvolle Vlaamse TV-reeks ooit

Na 21 seizoenen, vier films en de kerstspecial, krijgen de kampioenen deze zomer een uniek eerbetoon in zand. Meer dan levensgroot ontdek je al je favoriete helden in hun natuurlijke habitat: het café, het veld, de garage van DDT, het huis van Boma,… Een team van de allerbeste internationale ‘carvers’, waarvan sommigen al meewerkten aan het allereerste festival in Zeebrugge, creëert al deze gevarieerde taferelen.

Wat mag je verwachten?

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke komt tot stand door de samenwerking van drie ervaren spelers in de Belgische evenementenwereld. Groep 24 is onder meer bekend van de tournees van Jacques Vermeire sinds 2012 en de creatie van Monopoly FC De Kampioenen. MB Productions verzorgt al een decennium de promotie van alle Cirque du Soleil shows in België en tekende voor succesexpo’s zoals Expo Dino World, Star Wars Identities en de Harry Potter Expo. Peter Monbailleu, van Shakalaka! tenslotte, was vele jaren trekker van het legendarische Zandsculptuurfestival Zeebrugge.

Het grootste zandsculptuurfestival in jaren!

Het wordt een onberispelijk, hoogstaand, coronaproof, outdoor evenement voor jong en oud. In een twintigtal taferelen laat de ploeg van WeLoveSand, die actief is over heel de wereld, het beste van hun kunnen zien. Het begint met een levensechte Xavier, die je al van ver ziet staan. Hij kijkt uit over het terrein van meer dan 5.000 m2 waarin WeLoveSand honderden ladingen speciaal sculptuurzand omtoverde in tot al zijn ploegmakkers en vrienden in 3D. De bezoekers lopen tussen hun helden in de wereld van FC De Kampioenen. Het wordt grappig, gedetailleerd en vooral… heel erg indrukwekkend.

Het zandsculpturenfestival geeft de Middelkerkse zomer mee vorm

‘Het Zandsculpturenfestival is het laatste puzzelstukje voor een nieuwe topzomer in Middelkerke. De link met FC Kampioenen is een garantie op succes. Tel daarbij de prachtomgeving die we het Zandsculpturenfestival aanbieden en dan weet je dat de duizenden bezoekers een topdag gaan beleven. Ook voor onze inwoners en tweedeverblijvers is het een ‘must see’, aldus schepen voor toerisme, Tom Dedecker.

www.zandsculpturenfestival.com

About The Author