URBANUS de musical

Spread the love

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical.

Vanaf 16 oktober 2020 kan je in Theater Elckerlyc in Antwerpen, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater gaan kijken naar ‘Urbanus, de musical’. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd, van 2 tot 215 jaar. “Het was geen makkelijke oefening, maar met Jonas Van Thielen denk ik dat we de geknipte persoon hebben gevonden voor de dragende rol van ‘Urbanus‘”, zegt Stany Crets.

Naast Bob Dylan is Urbanus ontegensprekelijk de grootste folk-singer-songwriter van zijn straat“, zegt Stany Crets, die aanstipt dat hij straks een échte musical gaat maken, met alle toeters en bellen die bij een musical horen. Over de schouders kijken Urbanus en Willy Linthout mee naar deze productie. Uiteraard krijgen ook de muziek en de talloze meezingers, zoals ‘Bakske vol met stro‘, ‘Hittentit‘, ‘Poesje stoei’, ‘Madammen met een bontjas’, ‘De aarde’ en nog een 15 tal andere een prominente plaats.

Vanaf 16 oktober 2020 kan je naar ‘Urbanus, de musical’ in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole) en Hasselt (Ethias Theater). Tickets bestel je op www.deepbridge.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *