‘Sportpaleis aan zee’ dé place to be deze zomer

PROXIMUS POP-UP ARENA IN MIDDELKERKE

PROXIMUS EN SPORTPALEIS GROUP ZETTEN HET LICHT OP GROEN VOOR OPENING PROXIMUS POP-UP ARENA IN MIDDELKERKE

PROXIMUS EN SPORTPALEIS GROUP ZETTEN HET LICHT OP GROEN VOOR OPENING PROXIMUS POP-UP ARENA IN MIDDELKERKE

ANTWERPEN – Alex Agnew, André Hazes, Axelle Red, 5 wedstrijddagen Euro 2020 op groot scherm, Gers Pardoel, Het Schlagerfestival, Jan Smit, Mama’s Jasje, Natalia, Soulsister, … Het lijstje van artiesten en evenementen voor de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke wordt alsmaar langer. Sportpaleis Group, Middelkerke en Proximus zetten het licht definitief op groen voor een bruisende concertzomer in Middelkerke.

Expertise én enorm veel goesting!

Sportpaleis Group ontvouwde in de zomer van vorig jaar plannen om in Middelkerke een tijdelijke arena te bouwen. De ontwikkelingen van het coronavirus stelde dit project meer dan eens in vraag. Op dinsdag 11 mei kreeg de evenementensector het langverwachte perspectief. De vooropgestelde maximum aantallen bezoekers zijn perfect gedimensioneerd op de capaciteit van dit innovatieve zaalconcept. In juli zal de Proximus Pop-Up Arena tot maximaal 2.500 bezoekers kunnen ontvangen mét mondmasker en een stoel tussen elke reservering. In augustus kan dat aantal verhoogd worden, met inachtname van extra maatregelen.

“Het hele team achter onze arena’s en theaters staat in de startblokken om met enorm veel goesting aan de slag te gaan”, aldus Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group. We gaan al onze expertise kunnen aanwenden om de bezoekers een heerlijke concertervaring aan te bieden.”

Publiek en artiesten snakken al ruim een jaar naar dit moment. Nu er zekerheid is over de Proximus Pop-Up Arena, merken we een fel verhoogde belangstelling van organisatoren voor dit zeer aantrekkelijke format: een concertlocatie die de sfeer van een festival combineert met het comfort van een arena. De kalender zal weldra worden aangevuld met extra concerten. Natalia bijt op donderdag 8 juli de spits af met de start van de concertreeks “A Symphonic Evening with”.

“Ik kijk er on-ge-loof-lijk hard naar uit om weer op een podium te staan. Dat is intussen al zolang geleden. Veel te lang, als je erover nadenkt. Dus de knaldrang is groot (lacht). Ik kan niet wachten om opnieuw live te spelen en dan nog wel met een symfonisch orkest! Dat wordt van de eerste tot de laatste noot genieten, ook voor het publiek dat al zolang op zijn honger zit. Nog even volhouden. Op 8 juli zorgen we voor een topavond in Middelkerke”, belooft Natalia.

“Genieten van muziek en de gezonde zeelucht”

Ook burgemeester Jean-Marie Dedecker is verheugd over de aangekondigde versoepelingen: “De indrukwekkende concertkalender zal voor een groot stuk het ritme van ons fantastische zomeraanbod bepalen. Ik heb het de afgelopen weken al vaker gezegd: in Middelkerke kan je in de meest veilige omstandigheden genieten van de gezonde zeelucht. En dankzij de komst van de Proximus Pop-up Arena gaat die ademhalingsfrequentie ferm de lucht in gaan, want de mensen gaan naar adem snakken bij de optredens van de aangekondigde topartiesten.”

“Een mooie muzikale zomer voor iedereen”

Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer van Proximus: ‘We kijken met zijn allen meer dan ooit tevoren uit naar een zomer vol muziek en het delen van unieke live ervaringen met vrienden of familie. Proximus is sinds jaar en dag een trotse partner van de mooiste zomerfestivals en beste concertzalen van ons land. We zijn dan ook bijzonder opgetogen over de samenwerking met de Sportpaleis Group en de creatie van de Proximus Pop-Up arena. In lijn met onze strategie kunnen we hier in de beste omstandigheden onvergetelijke momenten aanbieden en de meest relevante content aan onze klanten presenteren op Pickx.”

“We zijn verheugd een podium te kunnen zijn voor straffe lokale en internationale artiesten. Op de Pickx stage zullen we in deze aantrekkelijke concertzaal bovendien op een aantal concerten opkomende artiesten presenteren aan het bredere publiek. We zijn ook verheugd dat de Sportpaleis Group mooie ambities koestert op het vlak van duurzaamheid en innovatie. Ik kijk uit naar een mooie muzikale zomer voor iedereen.”

Capaciteit

De nieuwe arena werd uitgetekend rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. Uniek in ons land. In principe is er in de hele arena ruimte om 5.000 mensen te ontvangen, maar met de geldende regels rond sociale afstand kan de arena niet op haar volle activiteit werken. De U-vormige tribune biedt plaats voor zo’n 2.500 bezoekers. Dan heb je nog het middenplein, waar nog eens 1.300 stoelen geplaatst kunnen worden. Met een volledig zittende configuratie zijn er dus in totaal 3.800 zitplaatsen beschikbaar. Vanwege de sociale afstand die de overheid oplegt, met links en rechts telkens een plaats tussen elke reservering, kunnen ze vooralsnog maar 70% van die capaciteit benutten. De arena kan dus 2.500 zitplaatsen aanbieden, precies wat door de overheid vanaf juli is toegelaten.

“Enkel tijdens de voetbalmatchen doen we het – voor de sfeer – anders. Dan komen er in het middenplein statafels met barkrukken waar mensen per vier rond kunnen. Goed voor in totaal zo’n 2.100 bezoekers”, zegt Van Esbroeck nog. Verder kan elke bezoeker genieten van een drankje of hapje aan een van de 7 bars, en moeten mondmaskers de hele tijd gedragen worden, ook tijdens het concert. Met een coronapaspoort of testing aan de ingang gaat de organisatie voorlopig dus niet werken.

Zomerbar met dj’s

Aan de linkerzijde komt er vervolgens een luxe zomerbar. “Met een zwembad van zo’n 7,5 op 3,5 meter – waar je met de voeten in kan plonzen, en dj’s die zorgen voor achtergrondmuziek”, gaat de CEO verder. “Het is een groot openluchtgebeuren. Mensen die viptickets kopen voor de concerten worden hier eerst ontvangen met eten en drinken. Maar ook dagjestoeristen zijn welkom om er gezellig te keuvelen.” Met de huidige regels van de horeca kunnen er tot 400 mensen in de zomerbar vertoeven. Bovendien zal die ook open zijn op dagen dat er geen concerten staan gepland. De inkom is gratis.

De arena is tot slot voorzien van een bewaakte fietsenparking – ook voor elektrische fietsen – en een parking voor 500 wagens. In totaal zullen er tijdens concerten een kleine 100 mensen paraat staan om alles in goede banen te leiden. Tickets kosten tussen 30 en 165 euro, afhankelijk van de artiest en de gekozen tribuneplaats. Boeken voor groepen kan tot maximaal 10 personen. De evenementenlocatie blijft tot eind augustus in Middelkerke. Nadien wordt ze volledig afgebroken om tegen de zomer van 2022 terug te keren.

De Proximus Pop-Up Arena opent haar deuren voor het eerst begin juli 2021 en blijft hét concertcentrum van de kuststreek tot eind augustus.

Alle informatie en updates zijn te vinden op www.proximuspopuparena.be. KALENDER

Vr 02/07/2021 EURO2020 – kwartfinale (binnenkort in verkoop) Za 03/07/2021 EURO2020 – kwartfinale (binnenkort in verkoop) Di 06/07/2021 EURO2020 – halve finale (binnenkort in verkoop) Wo 07/07/2021 EURO2020 – halve finale (binnenkort in verkoop) Do 08/07/2021 A Symphonic Evening with Natalia Zo 11/07/2021 EURO2020 – finale (binnenkort in verkoop) Do 15/07/2021 symphonic Evening with Cleymans & Van Geel Za 17/07/2021 Het Schlagerfestival Zomereditie Do 22/07/2021 A Symphonic Evening with Axelle Red Vr 30/07/2021 Alex Agnew (binnenkort in verkoop) Do 05/08/2021 A Symphonic Evening with Mama’s Jasje Do 12/08/2021 A Symphonic Evening with Gers Pardoel Za 14/08/2021 André Hazes Do 19/08/2021 A Symphonic Evening with Soulsister Za 28/08/2021 Jan Smit in Concert Live aan zee Tickets & info via www.teleticketservice.com en www.proximuspopuparena.be

About The Author