Soul 2 Soul brengt ambiance op Parkiesweide in Middelkerke

Spread the love

De groep Soul 2 Soul ontstond na een project rond Marvin Gaye. Na dit project dacht Sofie “Ik vind dit zo leuk waarom doen wij drie gewoon niet voort” Zo kwamen de drie regelmatig samen om op te treden. Soul 2 Soul was geboren en mag er gerust zijn.

De band van pianist Hervé Martens (bekend van Soulsister) is intussen een vaste waarde op onze Parkies concerten, en hij brengt opnieuw schoon volk mee. Met decennia aan podiumervaring en een stem die alle aandacht naar zich toe trekt weet zangeres Sofie elke bezoeker te betoveren. Gooi daar nog eens de fenomenale Sandrine Van Handenhove (die we nog kennen van ‘Idool’) en Stef Caers bij en we krijgen een heerlijke mix van klassiekers in een fris jasje voorgeschoteld. Een soulful concert voor alle leeftijden, fascinerend van de eerste tot de laatste noot.

Soul 2 Soul bestaat uit drie artiesten. we stellen ze even aan u voor.

Sofie

In 1974 kwam haar carrière in een stroomversnelling nadat ze de ‘Ontdek de Ster’ tv-wedstrijd won. Samen vormde ze, met de op dat moment enorm populaire Belgische popband ‘The Pebbles’, de groep ‘TRINITY’.  Zij sleepten een contract binnen bij Phonogram en bracht uiteindelijk 8 hitsingles en 2 albums uit in de Benelux.

Toen Sofie in 1981 besloot een solocarrière te lanceren, vertegenwoordigde ze België op het Koreaanse Songfestival, ontving ze een prijs voor de beste uitvoering van het nummer “He Loves Me”. In hetzelfde jaar tekende ze een contract met Ariola Belgium, met alweer een grote hit : “I Love You“. Eén van de mooiste Belgische ballades ooit met een groot succes in Japan, Korea en Thailand. In 1983 nam ze deel aan de préselectie EuroSongfestival met het lied ‘Nummer Eén’. Ze werd getipt als grote winnaar, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Pas De Deux.

Haar status als jazz zangeres
Met het album “When Morning Comes” (HKM) geproduced door haar goede vriend en jazzpianist Jack Van Poll (o.a. Dee Dee Bridgewater, Deborah Brown,…), bevestigde Sofie haar bijzondere status als jazz-zangeres.  Phlip Catherine en Bert Joris begeleidden haar met de opnames.
Een paar jaar later, ter gelegenheid van Jack’s 65ste verjaardag, werkte Sofie mee aan de plaat “Live in Cape Town”, een opname van een opmerkelijk concert met The Cape Town String Ensemble en andere internationaal gerenommeerde artiesten zoals Stacy Rowles, Silvia Droste en Denise Jannah.

In 1999 vertolkde ze de rol van Maria Magdalena in de zeer succesvolle rock-opera “Jezus Christ Superstar” samen met  Soulsister-zanger Paul Michiels en de wijlen Robert Mosuse.
Sofie was een graag gezien gast in de het TV programma “De Drie Wijzen”.
In 2006 zetelde ze als jurylid in het VTM programma “Just The Two of Us”.

Sofie was jarenlang docente zang aan de jazzafdeling in het Conservatorium van Gent en voor de Halewynstichting in Dworp (oa docente voor Lien Degreef (Lady Lynn) en Sanne Putseys (Selah Sue)).

2014 “Ella to Bacharach” (September Records / HKM)
Zeven jaar na het album “Songs in the key of Love” is Sofie’s uniek stemgeluid opnieuw vastgelegd op plaat.
De ingetogen, stijlvolle maar ook harverwarmende composities van oa Burt Bacharach en uitvoeringen van Ella Fitzgerald zijn het kleurrijke pallet waarin zij inspiratie vond voor dit album.
Zij liet zich omringen door topmuzikanten zoals Toots Thielemans, Hans van Oosterhout, Bart Denolf e.a.
Producer Hervé Martens creëerde eigentijds arrangementen van tijdloze klassiekers zoals “ I will never fall in love again”, “You ‘ve changed” en “Walk on by”.Nothing Found!

Sandrine

Sandrine stond voor het eerst op de planken in de jongerenproductie BBB en wasverzachter (2002, Natascha Pire) van het theater- en dansgezelschap fABULEUS.

Van Handenhoven nam in 2004 deel aan de Vlaamse talentenjacht Idool waar ze de derde plaats behaalde. Aanvankelijk zou platenmaatschappij Sony-BMG maar één contract uitreiken, aan de winnaar, maar men besloot Van Handenhoven ook een contract aan te bieden. In 2007 vormde ze een eigen band, met muzikanten als Patrick Dorcean (Zap Mama), Nina Babet (Ozark Henry), Daniel Romeo (Axelle Red) en Hans Francken (Clouseau).

Na haar overstap naar The Entertainment Group België in 2008 werd een nieuwe band samengesteld door musical director en toestenist BABL (Netsky, Kate Ryan), met dezelfde drummer en Roberto Mercurio (Natalia) op bas.

Op 8 mei 2008 kwam ze voor het eerst als omroepster op het televisiescherm op Eén. In maart 2009 werd bekendgemaakt dat ze gaat stoppen met omroepen om zich terug beter op haar zangcarrière te kunnen concentreren. Op zaterdag 29 augustus 2009 nam Sandrine afscheid als omroepster van Eén.

In 2015 maakte ze haar filmdebuut in de romantische komedie Wat mannen willen

In 2018 ging ze aan de slag als presentatrice van Hotspot op TV Oost en van Relax op ATV. Ze deed mee aan diverse musicals.

Stef Caers

Caers studeerde af aan het muziekconservatorium van Gent. Als negentienjarige scoorde hij in 2000 een hit als Steffen met het lied Gonna Lose You, dat in de Vlaamse Ultratop 50 de 22ste plaats haalde. Zijn volgende single, Sweetest Thing, was een bescheidener succes: het lied bleef in de tipparade steken. Caers liet later optekenen dat zijn liedjes als Steffen, die hij schreef als zestienjarige, niet helemaal in de lijn van zijn stijl liggen. Het bleef dan ook bij deze singles onder die naam. Hij legde zich meer toe op studiowerk en het schrijven van muziek. Hij maakte ook jingles voor Radio Donna en Q-music. Hij bleef echter ook op het podium actief, onder meer als pianist en achtergrondzanger bij Truus Druyts, bij de funky soulgroep Moiano en met de hiphopper Krewcial. Hij was verder achtergrondzanger bij opnames van onder meer Lady Linn, Mama’s Jasje, Willy Sommers en enkele Studio 100-albums. Met Mo Harcum, Sofie Verbruggen en Sandrine Van Handenhoven bracht hij een hommage aan Marvin Gaye. Met die laatste twee brengt hij in theaterseizoen 2021-2022 samen met de VRT Bigband een hommage aan Ella Fitzgerald.

Solo treedt hij op onder de naam Gustaph. Hij zong bij en schreef onder die naam voor Hercules & Love Affair.

Hij ging tweemaal naar het Eurovisiesongfestival als achtergrondzanger. In 2018 bij Sennek (A Matter of Time) en in 2021 bij Hooverphonic (The Wrong Place). In beide gevallen stond hij niet op het podium.

Caers is ook docent aan de Hogeschool Gent binnen de opleiding jazz / pop en aan de pop- en rockmuziekopleiding van Hogeschool PXL.

Volgende week terug Parkies met Sandra Kim. kaarten te koop op parkies.be

Hieronder enkele sfeer beelden van het optreden in het Nomade park in Middelkerke.

Let’s Parkies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *