Premiere van Cinderella groot succes.

Spread the love

Music Hall’s voorstelling Cinderellais een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdthema. De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven.De wervelende choreografie van Laurent Flament, waarbij 18 dansers schitteren in een mix van moderne en klassieke dansstijlen, tilt het verhaal op alle vlakken op naar een hogere dimensie. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om te genieten van een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, Music Hall nodigt het hele gezin uit van 19 tot 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 2 tot 5 januari 2020 in Capitole Gent voor een sublieme show! Cinderella is een Nederlandstalig muzikaal spektakel waarbij 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven.
Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage. 

Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie.

Maar zo zag je Assepoester nog nooit: creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Als arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarel-stijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck de verfborstel vastheeft.

De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen.

De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers. 
Het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

West-Vlaamse regisseur Christophe Ameye

Het verhaal


Na de geboorte van kleine Ella overlijdt mama Emily. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drizellamet open armen – zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.

Maar stiefmama wilt een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. 
Als vader George ook ineens overlijdt toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet.


Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen. 
Wat daarop volgt is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

Cinderella is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

Duurtijd: ± 1u20 zonder pauze.
Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

The cast:

bekend Vlaanderen op de rode loper van Cinderelle

Na de voorstelling konden wij van de prachtige cast foto’s nemen.

De cast kwam binnen op de receptie onder een daverend applaus van de genodigden

sfeerbeelden van Cinderella

Praktisch Cinderella
Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 19 december – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 20 december 2019 – 20u (première)
Zaterdag 21 december 2019 – 20u
Zondag 22 december 2019 – 15u
Maandag 23 december 2019 – 15u
Donderdag 26 december 2019 – 15u
Vrijdag 27 december 2019 – 15u
Zaterdag 28 december 2019 – 20u
Zondag 29 december 2019 – 15u
Maandag 30 december 2019 – 15u

Capitole Gent
Donderdag 2 januari 2020 – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 3 januari 2020 – 20u
Zaterdag 4 januari 2020 – 15u
Zondag 5 januari 2020 – 15u

Nederlandstalig gesproken
Geschikt voor de ganse familie

Tickets & info:www.musichall.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *