‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ opent in paasvakantie 2021 vernieuwde en virusveilige Zuiderkroon

Spread the love

Onlangs ontvouwde uitbater Music Hall de plannen voor de vernieuwde Zuiderkroon op het compleet heraangelegde Antwerpse Zuid. De Zuiderkroon wordt niet alleen omgetoverd tot een permanent virusveilige eventlocatie en zal vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt worden tot Studio Zuid, de Belgische producent zal ook de programmatie op maat van de zaal aanpassen en er voluit inzetten op dinnershows in bubbel-setting.

De openingsproductie van de reeds vernieuwde eventtempel wordt meteen een knaller van formaat. In de paasvakantie van 2021 kan u in de Zuiderkroon namelijk, naast van een overheerlijk dinner, gaan genieten van ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’. Deze versie van de legendarische rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970), wordt een moderne en rocky show, een spetterend concert met live orkest in de stijl van het felgesmaakte ‘Best of Musicals’ van Music Hall. De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Wat de hoofdrollen betreft, kan Music Hall alvast uitpakken met 3 absolute topvocalisten!

Pieter Jan De Paepe (slechterik Xander uit ‘Thuis’) wordt Jezus
Ruben Van keer (Mozart) kruipt in de huid van Judas
April Darby debuteert in België als Maria Magdalena 

De Cast

Pieter Jan De Paepe
Jesus Christus

Bij het grote publiek is Lierenaar Pieter-Jan De Paepe vooral bekend als slechterik Xander uit ‘Thuis’.  De rol van Jesus Christus is hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd, want in zijn thuisstad speelde hij al eens de zoon van God in het openluchtspektakel ‘De Passie’ (2018).  Pieter Jan liep zijn middelbare schoop op dé Kunsthumaniora Antwerpen waar hij Woordkunst-Muziek volgde.  Enkele jaren later keerde Pieter Jan terug naar dé Kunsthumaniora om er het voorbereid zevende jaar Pop/Rock zang te volgen. Daarna volgde hij nog een opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt. Hij is de zanger van ‘Made in Purple’, een Deep Purple tribute band die de legendarische liveplaat ‘Made in Japan’ in haar volledigheid live brengt.  Daarnaast is hij sinds 2010 de frontman van de theatrale punkgroep Rusty Spoon’  Een ‘match made in heaven’ dus! 

Ruben Van Keer
Judas

Met Ruben van Keer als Judas worden de liefhebbers en kenners op hun wenken bediend.  In Vlaanderen herinneren we hem vooral van zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’.  Voor Ruben was deze rol zijn grote doorbraak in zijn thuisland België.  In het Verenigd Koninkrijk schitterende zijn stem eerder al wat feller.  In 2016 studeerde Ruben af aan de Musical Theatre opleiding van de Royal Academy of Musical in London en nog geen jaar later coverde en speelde hij de hoofdrol van Strat in de wereldpremière van ‘Bat Out Of Hell – The Musical’ in de Londense West End en op tour.  Hij is ook te horen op het originele castalbum.  Eveneens in Londen speelde hij John in ‘Knighs of the Rose’en tourde hij door het Verenigd Koninkrijk en Ierland als Grantaire in ‘Les Misérables
Naast dit alles was hij onder andere te zien in Dogfight (M-Lab Amsterdam) en de kortfilm Shadow Players.

April Darby
Maria Magdalena

Voor April betekent de mooie en uitdagende rol als Maria Magdalena in ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ meteen ook haar langverwachte debuut in België! 

Dergelijk mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse zangeres April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt. In juni 2019 vertolkte April nog de titelrol in het openluchtspektakel ‘Aida in Concert (NL)’ en niet lang hierna was ze te horen in alle Nederlandse bioscopen als Nala in Disney’s ‘The Lion King NL’.  Tussen 2015 en 2017 speelde April in Nederland meerdere keren de hoofdrol in de hitmusical ‘The Bodyguard’ en was ze tegelijkertijd lead-vocalist in dinnershow ‘Pandora’ in Studio 21 te Hilversum.  Hiervoor was April onder andere te zien als cover van hoofdrol Deloris van Cartier in de musical ‘Sister Act’ en speelde ze de hoofdrol Sukie Rougemont in de musical ‘Witches of Eastwick’.  Afgelopen mei 2020 bracht April een nieuwe single uit in samenwerking met The Boy Next Door en Billy the Kit, genaamd Gone TomorrowHet nummer is momenteel al bijna 1 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Jesus Christ Superstar *

‘Jesus Christ Superstar’ is een rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970). De rockopera werd in 1970 ook uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. In 1973 werd ‘Jesus Christ Superstar’ verfilmd onder regie van Norman Jewison met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), in een voor toen zeer eigentijdse stijl. Ondanks de protesten bij aanvang, werden zowel de opera-, musical-, toneel- en filmversie als het album grote successen, en wordt het stuk ondertussen zelfs opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.
Het verhaal
‘Jesus Christ Superstar’ behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.

Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus…

*bron: Wikipedia ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ van 25 maart 2021 (try-out, 26 maart première) tot 5 april 2021 in Zuiderkroon Antwerpen, tickets & info:  www.jesuschristsuperstar.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *