Geen Junkfood op WE CAN DANCE festival

Spread the love
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190804_171448a-1024x768.jpg
Evelien De Lint en Bart Roman van WECANDANCE en cocktailmaker Paul Morel voor AIRcafé.

Met 35.000 bezoekers zal het WECANDANCE-festival op het strand van Zeebrugge vrijdag, zaterdag en zondag zo goed als uitverkocht zijn. Het wordt ook een recordeditie: nooit zullen zoveel mensen op het strand genoten hebben van elektronische muziek én lekker eten. Want, meer dan ooit is de beleving op WECANDANCE hét visitekaartje van het evenement.

Dit jaar doen we er voor het eerst de vrijdagavond bij. Het is zeker de bedoeling om uit te breiden naar een volwaardige 3 daags festival.

Sinds enkele jaren  werken we samen met de Zeeuwse sterren chef Sergio Herman.

De vorige jaren was hij aanwezig met een VIP arrangement die ook dit jaar terug aanwezig is. Maar dit jaar is hij er voor iedereen met de  cocktails en gerechten van AIRcafé, de laagdrempelige brasserie van sterren chef Sergio Herman in Cadzand.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190804_170859a-1024x768.jpg

Dit jaar krijgt Herman een nog nadrukkelijkere rol: in een aparte hoek van het immense strand krijgt hij alle plaats met zijn AIRcafé. Dat is een gedeelte van de AIRrepublic, het laagdrempelige restaurant aan de haven van Cadzand, net over de grens. Je zal er kunnen kiezen tussen vijf gerechtjes, waaronder de Croque Air.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190804_164952a-1024x768.jpg

Dat is een croque monsieur op de wijze van de chef.  Dat wil zeggen: met Marokkaans brood, bruikspek en een vleugje jalapeno-mayonaise.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190804_164652a-1024x768.jpg

Of nog: de Zeeuwse garnaalkroket met Zeeuwse garnalen met zelfgemaakte tartaarsaus.

Neem het van ons aan: dit is een echte aanrader. Wij van de redactie konden het reeds voorproeven. “Het zijn toegankelijke gerechten tussen 8 en 12 euro, die bovendien ook echt ‘vullen’”, zegt Roman. “Op WECANDANCE zal je nooit fastfood vinden. Daarin verschillen we heel erg met andere festivals en dat is een bewuste keuze.”

Frieten en hamburgers zal je bij ons niet vinden. Die eten we toch allemaal al te veel en daarom gaan we de gezonde toer op.

Er kunnen momenteel nog kaarten besteld worden voor de 3 dagen of een combi-ticket maar volgens de organisator Bart Roman is het al voor 90% uitverkocht. www.wecandance.be

Updated: 6 augustus 2019 — 18:16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *