Feestelijke zondag vol lachen en vermaak in CC Kruispunt Diksmuide

Initiatief van “De helpende hand”

Op een betoverende zondag bracht “Het Prethuis” in Diksmuide een onvergetelijke theatervoorstelling met de titel “Ernst & Vermaak” in CC Kruispunt. Het mag dan niet de eerste keer zijn dat ze deze magische locatie betreden, maar deze namiddag en avond was als geen ander. Het initiatief werd wederom omarmd door Marie Jeanne Forret van “De helpende hand.”

45-jarig jubileum van ‘Ernst en Vermaak’

De Liefhebberskring ‘ernst en Vermaak’ vierde op deze bijzondere avond haar 45-jarig jubileum. Ter ere van deze mijlpaal presenteerde de kring een creatie genaamd ‘De Fatale kracht van het vermoeden,’ een diepgaand meesterwerk geschreven door hun vaste huisregisseur, Bert De Wilde. Echter, de voorbereidingen voor deze opvoering verliepen niet zonder horten of stoten. Een tegenslag trof het gezelschap toen hun vaste steracteur uitviel en vervangen moest worden. Met de naderende première nam Bert zelf deze uitdagende rol op zich. Ook de decorploeg bevond zich in zwaar weer, want Leo stond er alleen voor nu zijn trouwe metgezel Gilbert met een gesprongen appendix in het ziekenhuis lag. Het werd een race tegen de klok om alles tijdig in gereedheid te brengen.

Theater vol verrassingen

We werden getuige van de avond van de langverwachte première, en zoals de theatervoorstelling vorderde, werd al snel duidelijk dat er weinig overbleef van het oorspronkelijke stuk. Maar is er nog hoop op een miraculeuze redding?

Een heerlijke situatiekomedie

Die zondag ontvouwde zich als een betoverende situatiekomedie, bevolkt met kleurrijke personages, waarbij hilarische situaties en visuele humor hoogtij vierden. Vergeet even de ‘ernst’ in ‘Ernst en Vermaak’ en laat je volledig meeslepen door het ‘vermaak.’ Dit alles in het authentieke, sappige West-Vlaams, dat de lachspieren en harten van het publiek wist te veroveren.

‘Ernst en Vermaak’

‘Ernst en Vermaak,’ zoals we gewend zijn van Het Prethuis, is gecreëerd door niemand minder dan Jeroen Maes. Marie Jeanne Forret van “De helpende hand” deelde enthousiast mee dat zo’n 600 mensen getuige waren van dit komische spektakel in Diksmuide. Daarom werd besloten om niet één, maar twee voorstellingen te organiseren, zowel om 15u als om 20u.

Volgende voorstelling: “De padelburen”

Voor de liefhebbers van dit genre is er goed nieuws, want het volgende stuk dat “Het Prethuis” naar CC Kruispunt brengt, staat gepland voor 19 mei 2024. Dit stuk draagt de intrigerende titel “De padelburen,” en de kaarten zijn nu al verkrijgbaar bij “De helpende hand.” Wees er snel bij, want maar liefst 150 kaarten zijn reeds verkocht, en deze voorstelling belooft net zo betoverend te zijn als de vorige.

Voor kaarten: De Padelburen. Marie Jeanne Forret van “De helpende hand.” 0476/33 37 80

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van lekkerengenieten.com

About The Author

Updated: 8 november 2023 — 15:38