D’Ostensche Revue na 20 jaar terug in het Kursaal van Oostende

Voor regisseur Hilde Veulemans en tekstschrijver Rudy Blomme, die vroeger in de Oostendsche politiek zaten was het geen gemakkelijke job om een revue te schrijven. Iedere keer kwam corona er een stokje voor steken. In 2019 werd al gevraagd aan Hilde om de revue te regisseren. Hilde had al ervaring als regisseur, maar deed nog geen revue. Voor de teksten gingen ze aankloppen bij Rudy Blomme. Rudy had reeds enige ervaring met teksten schrijven. hij had al veel scenario’s geschreven. Ook genoot hij een acteursopleiding en ging hij bij een schrijverscollectief om nog meer de knepen van het vak te leren. Verder maakte hij educatief theater, maar door besparingen in het onderwijs werd dit geschrapt. Enkele jaren heeft hij als hobby een scenario geschreven voor een film en een serie, maar het is heel moeilijk om die aan de man te brengen.

Ken’t get

komt hier nu wel van pas. De titel zegt natuurlijk al genoeg. Maar dat alles die in Oostende gebeurt nu onder de loepe genomen wordt met een vlaagje humor, muziek en stekken op de politiek is de normale gang van zaken in D’Ostensche revue.

De revue trekt dit jaar naar het Argentijnse Ostende. “We zijn het hier beu met corona en we vertrekken naar Argentinië, waar je ook een stad hebt die Ostende noemt. De twee bekende personages “Pulle” en “Tsjeppen” zijn dit jaar niet alleen maar ze worden vergezelt door nog drie personages. De commissaris, de secretaresse van een zakenman en een kapster.

Ook is er terug het ballet onder leiding van Allanah Weranga.

komt er een liefde tussen Pulle en de secretaresse?

Zoals altijd worden ze opgepakt en komen ze in de cel terecht

Dat het goed komt weten we allemaal, maar hoe? kom kijken woensdag 23 februari.

nog enkele sfeerbeelden.

Er is op woensdag 23 februari een voorstelling om 14.30 uur en om 20 uur. Tickets kosten 15 euro en zijn te verkrijgen via het UiTloket op 059/25.81.41 of 0800/1.8400 (gratis) en uit@oostende.be

Wie nog geen kaarten bestelde online kan ze ook aan de deur kopen.

About The Author

Updated: 26 oktober 2023 — 20:52