De premiere van Robin Hood en ik groot succes.

Iedereen kent het verhaal van Robin Hood. Maar Deep Bridge maakt er toch net iets anders van. De bekende roilen van in het verhaal zijn het eigenlijk beu altijd hetzelfde verhaal te spelen en beïnvloeden de persoon “Ik” in de musical.

De persoon “Ik” is namelijk een meisje die een het boek leest en die veranderd hier en daar wat aan het verhaal, zodat het een leuke plezante msical wordt voor klein en groot.

Na ‘Doornroosje’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’ is in het najaar van 2021 is het de beurt aan ‘Robin Hood & ik’. We hebben dat proces ondertussen goed in de vingers en we weten hoe een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families er in deze tijd moet uitzien. We geven aan de avonturen van Robin Hood een nieuwe dimensie.

Wie ons, Stany Crets en de rest van het creatieve team een beetje kent, weet dat we dat verhaal een eigen twist gaan geven, met humor en heel wat eigentijdse accenten. Floris Devooght verzorgt de regie, Ad Van Dijk de muziek en Helle Vanderheyden de choreografie.

Iedereen mag verkleed komen en we dompelen het publiek onder in de magie van het sprookje, maar we maken het nog wat interessanter voor de minder jonge bezoekers. Méér knipogen. Deze musical verbindt generaties. Een kind wil niets liever dan met het hele gezin kijken naar een voorstelling. En we zijn er zeker van dat dat binnenkort weer kan, op een veilige manier.

Met ‘Sneeuwwitje’ hebben we de toon gezet voor een vernieuwende aanpak van onze sprookjesmusicals. Vanaf oktober kunnen jullie naar een volledige nieuwe versie van ‘Robin Hood’ gaan kijken.

Robin Hood (Aaron De Veene), de grote held die steelt van de rijken en geeft aan de armen kennen we.  We hebben de films gezien, de boeken gelezen. We kennen Lady Marian (Lynn Van den Broeck), Broeder Tuck (Sander Gillis) en Koning Leeuwenhart. Maar wie is die ‘ik’ van de titel?  Wie mag er naast onze grote held op de affiche staan?

‘Ik’ is Jessy, de andere heldin van dit verhaal,  die per ongeluk via het boek in Robins avonturen belandt  én een zeer grote rol zal spelen in de afloop ervan. Jessy strijdt met Robin en zijn mannen tegen de superslechteriken Jan Zonder Land (Laurenz Hoorelbeke) en de Sheriffin van Nottingham (Jasmine Jaspers).

Actie, romantiek en veel humor voor iedereen die van theater houdt. ‘Robin Hood & ik’ zijn twee fantastische verhalen die één worden.  Boeken kunnen je leven veranderen, maar jij kan ook de afloop van een boek bepalen.

The Cast:

Bekende BV’s op de rode loper

‘Robin Hood & Ik’ speelt vanaf 23 oktober 2021 in Trixxo Theater Hasselt én vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Info en tickets voor deze voorstellingen vind je op www.deepbridge.be

Sfeerbeelden:

de finale

About The Author