ANNIE de musical

Zaterdag 16 november ging in het Kursaal van Oostende de musical van ANNIE in premiere. Wij waren erbij om er een leuke verslaggeveving van te geven. De musical is volledig in de Nederlandse taal

De Show

Toen de musical Annie in New York voor het eerst over de planken raasde in 1977, was het meteen prijs. Zeven prestigieuze Tony Awards en eeuwige roem was het eindtotaal. Het stuk is sindsdien niet meer van het toneel weg te slaan.

Het verhaal is gebaseerd op de strip Little Orphan Annie van Harold Gray maar de musicalversie werd pas echt een wereldsensatie na de verfilming in 1982. De uitdagende rol van het onbevreesde weesmeisje met de sproeten en rode krullen is felbegeerd bij jonge actrices die dromen van een glitterende carrière.

Hollywoodster Sarah Jessica Parker en Quvenzhané Wallis – de jongste Oscargenomineerde aller tijden – schitterden allebei ooit als Annie.

In België was de rol in de jaren ‘90 weggelegd voor de toen negenjarige Deborah De Ridder.

De Vlaamse versie van Annie, de Musical door Music Hall blaast een frisse wind door een stuk dat al tienduizenden keren wereldwijd opgevoerd werd.

Josefien Derijcke en Chaya Van Mol mogen beide in de huid kruipen van Annie. Zij stappen hiermee in de voetsporen van Laura Tesoro en Pommelien Thijs maar ook Sarah Jessica Parker en Quvenzhané Wallis (de jongste Oscargenomineerde aller tijden) die ook al eens in deze rol mochten schitteren.

Josefien ken je misschien nog van haar deelname aan The Voice Kids waar ze de finale bereikte in Team Natalia. Chaya maakt deel uit van kinderkoor La Bohème.

Ook de rest van de kindercast is de moeite! 2 afwisselende teams van 5 per voorstelling, tussen 8 en 12 jaar . Stuk voor stuk kinderen die al wel wat op hun palmares staan hebben. Voor sommigen is dit hun eerste musicalervaring maar er zijn ook kinderen bij met al heel wat musical-ervaring zoals 14-18, 40-45, Oliver Twist, Scrooge

de 10 weeskinderen met de Annies

Amber Metdepenningen, Ayco Vanderkelen, Amy Quick, Robbe de Villa en Romy Van Minnebruggen mochten vanavond mee op het podium schitteren als de collega-weeskinderen van Annie.

De jongste van de bende stal echt meerdere keren de show en kreeg steeds een daverend applaus van het publiek.

De typische rode krullenbol van Annie is ingeruild voor een andere roodharige look. Een beetje wennen als je de film of originele musical gezien hebt.

Deborah De Ridder die Annie speelde in de jaren ’90 mag nu 20 jaar later de rol van Grace vertolken en legt zo weer een puzzelstukje in deze musical.

Willemijn Verkaik brengt de rol van Juffrouw Hannigan. Willemijn werd wereldwijd bekend door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked. Ze is de enige musicalactrice die de rol in drie talen in vier landen heeft gespeeld. Daarnaast is Willemijn te horen in de populaire Disney film Frozen als de Nederlandse en Duitse stem van Elsa.

Met de Nederlandse Doris Baaten, presenteert deze nieuwe versie ook voor het eerst een vrouwelijke president in de Oval Office en Edwin Jonker is de eerste zwarte acteur die de rol van Oliver Warbucks vertolkt in de musicalversie van ‘Annie’. Ook de rest van het ensemble is volledig Nederlands.

Het verhaal

It’s the hard knock life! De elfjarige Annie uit New York slijt haar dagen in het weeshuis van de kattige, altijd beschonken Miss Hannigan. Ze droomt luidop van een beter leven en vraagt zich af waarom haar ouders haar ooit in de steek lieten. Ze probeert zelfs te ontsnappen via de wasmand.

Maar op een dag wordt Annie gevraagd om Kerstmis te vieren bij de miljardair Oliver ‘Daddy’ Warbucks. De humeurige brompot Warbucks ziet de uitnodiging als een soort reclamestunt. Langzaamaan groeit er echter een hechte band tussen de rijke zakenman en het niet-te-stuiten weesmeisje.

Betekent dit het einde van haar zorgen?

Annie is een verhaal bomvol optimisme en onwaarschijnlijk geluk. Het is niet moeilijk mee te leven – en te zingen – met deze inspirerende personages. Binnenkort wordt alles beter, zolang je het hoofd hoog houdt.

Een liedjes uit je hoofd houden dat wordt net iets moeilijker… Want morgen ja morgen… Wedden dat je de hele rit naar huis nog aan het meezingen bent?

Enkele sfeerbeelden

Een niet te missen familieshow!

Heel wat bekend volk kwamen kijken naar de premiere

Praktisch ‘Annie, de Musical’

Kursaal Oostende

Zondag 17 november 2019 – 20u

Capitole Gent

Woensdag 20 november 2019 – 14u30
Woensdag 20 november 2019 – 20u
Donderdag 21 november 2019 – 20u
Vrijdag 22 november 2019 – 20u
Zaterdag 23 november 2019 – 20u
Zondag 24 november 2019 – 15u

Stadsschouwburg Antwerpen

Dinsdag 18 februari 2020 – 20u
Woensdag 19 februari 2020 – 20u
Donderdag 20 februari 2020 – 20u
Vrijdag 21 februari 2020 – 20u
Zaterdag 22 februari 2020 – 15u
Zondag 23 februari 2020 – 15u
Dinsdag 25 februari 2020 – 15u
Woensdag 26 februari 2020 – 15u
Donderdag 27 februari 2020 – 20u
Vrijdag 28 februari 2020 – 15u
Zaterdag 29 februari 2020 – 15u
Zaterdag 29 februari 2020 – 20u
Zondag 1 maart 2020 – 15u

Tickets & info:www.musichall.be

Tickets kan je boeken via:https://www.musichall.be/shows/annie/tickets/

About The Author