5 februari 2023

De Romeo’s knallen weer met ‘Adrenalina’!

Spread the love

In een week waarin er weer nieuwe versoepelingen richting grote evenementen zijn ingegaan, lanceerden De Romeo’s vandaag hun langverwachte, nieuwe single ‘Adrenaline’. Chris, Davy en Gunther schreven het nummer samen met Ruger Kanis en Jeroen Russchen, die ook zorgden voor een nieuw Romeo’s-geluid. Door de oppompende beat, het catchy refrein en de verfrissende sound is ‘Adrenalina’ een absolute oorwurm. “’Adrenalina’ is inderdaad de perfecte single waarmee we iedereen op een positieve manier duidelijk willen maken dat we terug kunnen gaan feesten, meezingen, dansen en ons vooral goed amuseren. Ja, wij hebben die adrenaline ontzettend hard gemist, maar ondertussen zijn onze batterijen goed opgeladen en staan we als drie jonge veulens weer klaar om te gaan knallen”, klinkt het bij De Romeo’s enthousiast in koor. Vandaag speelt het trio in Zemst en op zaterdag 21 augustus 2021 zijn ze één van dé blikvangers op de Druivenfeesten (Overijse) en Kamping Kitch (Kortrijk). In het najaar staan er nog heel wat optredens op het programma, waaronder een uitgebreide doortocht op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Onwezenlijk
Ze hadden nét ‘Bella Ciao’ voorgesteld tijdens het weekend van de MOOSE BAR XXL in het Antwerpse Sportpaleis, toen het land op slot ging en ze net als hun collega-artiesten aan de kant werden stilgezet. “Het voelt nog altijd aan als iets onwezenlijks. Met De Romeo’s waren we goed op dreef en waren we bij wijze van spreken aan het vlammen tegen 120 per uur. We hadden er net een succesvol weekend opzitten en waren begonnen met de promotie van onze nieuwe single. Het Schlagerfestival stond voor de deur en toen kwam corona, en was het van de ene op de andere dag gedaan met de pret. We zaten ineens allemaal thuis met een blanco agenda zonder optredens. Voor ons alle drie was het inderdaad wennen en afkicken. De voorbije 16 maanden hebben we ons elk op een verschillende manier creatief beziggehouden, maar was er ook het besef dat we hier met De Romeo’s sterken zouden uitkomen. We hebben de optredens, het uitbrengen van nieuwe muziek en vooral het publiek ontzettend hard gemist”, zegt Chris Van Tongelen.

 

Adrenalina
Met de gloednieuwe single ‘Adrenalina’ onderstrepen De Romeo’s hun knaldrang en vooral ook de goesting om er als vanouds weer helemaal in te vliegen. “De livestreams waren de voorbije maanden inderdaad erg succesvol, maar hoe tof we het ook vonden, er gaat nog steeds niets boven the real thing. Voor ons is dat de combinatie van nieuwe muziek en optreden voor het publiek”, bekent Gunther Levi. 

“’Adrenalina’, geeft mij energie, Ja!”, gaat Davy Gilles zingend verder. Net als zijn twee collega’s is hij laaiend enthousiast over het nieuwe Romeo’s-geluid. “De voorbije maanden zijn we in contact gekomen met Rutger Kanis en Jeroen Russchen, twee gedreven kerels waarmee het direct klikte. Dankzij het catchy refrein, de pompende beat, de verfrissende productie van Rutger en Jeroen, én de massa good vibes, is ‘Adrenalina’ een prettige oorwurm, die vraagt om gestreamd en gedraaid te worden. Vorige week brachten we de nieuwe single bij ‘Margriet aan zee’ en zagen we hoe het publiek in de Middelkerkse Pop-Up Arena meteen meedeed. “Mannen, proficiat. Hier worden wij heel gelukkig van”, kregen we na afloop te horen als compliment. Dat belooft!

de Beeltjens
Chris houdt het bij wandelen, maar Gunther is ondertussen een fervente tennisser en de voorbije maanden is Davy, naast voetballen, wandelen en fietsen, ook helemaal in de ban van padel. Omdat ze alle drie plezier vinden in recreatieve ontspanning was de keuze snel gemaakt om in het uitgestrekte natuurdomeinde Beeltjens de clip te draaien van ‘Adrenaline’. Westerlo heeft zijn bijnaam van Parel der Kempen o.a. ook te danken aan een mooie, uitgestrekte bosrijke omgeving. Op enkele honderden meters van het marktplein liggen Kwarekken en de Beeltjens, een natuurgebied van bijna 130 hectare waar er heel wat interessante paden zijn voor wandelaars, fietsers en ruiters. “De voorbije maanden heb ik het hier nog meer ontdekt en ben ik hier vaak alleen of met mijn gezin komen wandelen. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, maar de zuurstof die je hier inademt, zuivert niet alleen je longen. Het voelt alsof je tegelijk ook een soort van positieve energie inademt. Mensen moeten het zelf maar eens komen ervaren en het is dat linkje, die extra gelaagdheid, die wij als boodschap ook meegeven in onze beelden”, zegt Westelnaar Davy Gilles.

Knaldrang
De knaldrang is groot, ook bij De Romeo’s die als blije kinderen in hun nieuwe ‘Adrenalina’-single hoopvol vooruitblikken naar de toekomst. ‘We mogen weer buiten. Niets gaat meer sluiten. Weer leven zonder regels’, zingen ze letterlijk. “Onze batterijen zijn meer dan opgeladen en we schakelen ook een paar versnellingen hoger. Dit weekend staan we in Zemst, maar vind je ons ook op de Druivenfeesten (Overijse) en Kamping Kitch (Kortrijk). In het najaar zijn we te gast op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Tegen die tijd moeten de mensen onze ‘Adrenalina’ al kunnen meezingen. Liefst vroeger, maar dat gaat lukken. We hebben er alle vertrouwen in.”