60 Theaterartiesten helpen collega’s die het moeilijk hebben

Spread the love

In een tijd waarin we afstand moeten houden, elkaar geen handen mogen geven, laat staan knuffelen of omhelzen, gaat dit lied júist daarover. Want als het niet mag in het echt, laten we er dan in ieder geval over zingen en op deze manier iedereen die we lief hebben met deze song omarmen.

Een lied dat níet gaat over corona of de crisis, dat níet gaat over dichte theaters en afgelaste voorstellingen. Maar dat gaat over hoop, over warmte, liefde en licht. Een lied zonder ego of arrogantie. Een positief lied. En bovenal: een vrolijk lied! Gezongen door meer dan 60 van de beste theaterartiesten die Vlaanderen rijk is.  

De winst van het nummer zal integraal geschonken worden aan het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning. Dit fonds helpt acteurs en actrices  op pensioen die over onvoldoende financiële middelen beschikken om in hun levensonderhoud te voorzien. Uitzonderlijk breidden zij dit jaar hun werking ook uit naar actieve acteurs die door corona op non-actief zijn gezet en de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Meer dan 60  theaterartiesten van jong tot oud werkten mee aan “Daar ben jij”. En dat is een uniek gegeven in Vlaanderen. De initiatiefnemers van het lied willen  productiehuizen, gezelschappen en collectieven overstijgen en slaan samen met alle artiesten de handen in mekaar uit liefde voor het theatervak. (De opnames van het nummer werden gemaakt vóór de lockdown van 2 november 2020. Tijdens de opnames werden alle coronamaatregelen strikt nageleefd)

Veel mensen werkzaam in de culturele sector hebben het financieel moeilijk door de coronacrisis
Sam Verhoeven, Mede-initiatiefnemer

Voorzittter en bezieler van het fonds Norma Joossens/De Acteurspenning Kurt Defrancq bevestigt: “Acteurs die het moeilijk hebben kunnen nu al een maand beroep doen op steun van ons en we merken dat dat echt nodig is ondanks andere steunmaatregelen van de overheid.” De financiële steun kan nog aangevraagd worden tot eind deze maand.

Het nummer “Daar ben jij” is geschreven door Allard Blom en Sam Verhoeven. Voor Sam is het een win-winsituatie:  “We missen ons publiek en we gaan ervanuit dat een heel groot deel van dat publiek ons ook mist, dus wij wilden een positief signaal geven in de vorm van een nummer in de hoop dat het wat hoop en licht kan geven in deze heel rare tijden.”

De single DAAR BEN JIJ is beschikbaar vanaf 10 december op www.daarbenjij.be en via alle grote streamingdiensten. 

ARTIESTEN IN ALFABETISCHE VOLGORDE

De band

CREATIVES & TEAM

Updated: 12 december 2020 — 00:35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *