The Sound of Music start op 17 december in Stadsschouwburg Antwerpen.

Spread the love

Voor haar 3 theaters kreeg Sportpaleis Group de officiële toelating om conform de geldende veiligheidsmaatregelen meer dan 200 bezoekers per voorstelling toe te laten. De voorstellingen van ‘The Sound of Music’ zullen worden gespeeld voor een beperkter publiek, met heel wat voorzorgsmaatregelen, maar zonder aan de kwaliteit van de voorstelling zelf te raken. ‘The Sound of Music’ gaat in première op 20 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. In januari reist de voorstelling naar het Ethias Theater in Hasselt en Capitole Gent. 

DE CAST

Het castingteam zet sterk in op de zoektocht naar de beste mensen op de beste plek. We zijn daarom ook ontzettend trots om deze verrassende topclub aan u voor te stellen:

Kapitein Von Trapp                                                                       Koen Van Impe

Maria                                                                                               Ianthe Tavernier

Moeder Overste                                                                                An Lauwereins

Oom Max                                                                                              Peter Thyssen

Barones                                                                                                      Geena Lisa

Liesl                                                                                                      Charlotte Suijs

Rolf                                                                                                      Pieter Casteleyn

Butler Franz/Understudy  Von Trapp/ensemble                      Nordin De Moor

Herr Zeller/Understudy  Oom Max/ensemble                       Mart van den Hout

Admiraal von Schreiber/Understudy  Zeller & Franz/ensembl Mike Wauters

Huishoudster/ensemble                                                               Maja Van Honsté

Margaretha/Understudy Barones/ensemble                                 Line Ellegiers

Sofia/Understudy Maria/ensemble                                                       Laura Seys

Berthe/ensemble                                                                                   Shana Pieters

Non /ensemble                                                                                                 Sofie De Schrijver

Understudy Liesl/Novice /Ensemble                                                   Zoë Guisson

Understudy Rolf/Ensemble                                                            Aaron De Veene

Maria

Ianthe Tavernier

Ianthe begon haar bloeiende carrière op 9-jarige leeftijd als ‘Kleine Cosette’ in Les Misérables. Daarna kreeg ze rollen in Kuifje en de zonnetempel, Pinokkio en Suske & Wiske en de spokenjagers. Na haar studie muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, kreeg ze meteen de understudy van Glinda te pakken in de musical ‘Wicked’. Ook was ze te zien in Assepoester, de sprookjesmusical (De Goede Fee) en War Horse. In de zomer van 2016 speelde ze ‘Marieke’ in de musical Albert I en stond ze in de eerste productie van Marmalade “Beauty and the Beast” als Gekke Griet. Haar eerste hoofdrol volgde snel als Ariël in de Disneymusical ‘The Little Mermaid’, Grietje in ‘Hans en Grietje’ en Debbie in ‘Iedereen Beroemd’ en recentelijk speelde ze Prinses Yasmine in ‘Aladdin’. Naast een bloeiende theatercarrière is ze ook op het scherm niet weg te denken. Ze is erg geliefd als Floortje uit ‘de Buurtpolitie’, en ook haar passage in ‘Steracteur Sterartiest’ en ‘Dancing with the Stars’, is niet onopgemerkt gebleven.  Ook doet ze veel stemmenwerk voor verscheidene Disney-producties o.a. Tinkerbell en de piraten als Zarina en spreekt ze de stem in van Emilie in de reeks “Tiny”, Yam in de reeks “Soy Luna”,… Daarnaast zingt Ianthe samen met Isabelle A en Helle Vanderheyden bij ‘Les Copines.’


QUOTE IANHTE

“Balanceren tussen een spontane jonge vrouw en een volwassene met verantwoordelijkheden is exact de plek waar ik mezelf ook in bevind. Julie Andrews evenaren is onmogelijk, maar het is wel een hele eer en een gigantisch grote uitdaging die ik met veel plezier aanga.”

Kapitein von Trapp

Koen Van Impe

Koen studeerde theater aan het Conservatorium van Antwerpen en speelde enkele jaren bij de ‘Blauwe Maandag Compagnie’. Sinds 2002 speelt hij regelmatig bij Compagnie Marius waarmee hij in Vlaanderen, Frankrijk, Spanje en Zwitserland toert. Als televisieacteur heeft Koen een indrukwekkend CV opgebouwd met rollen in verschillende Vlaamse topreeksen.

Zo was hij onder meer te zien in ‘Katarakt’, ‘Aspe’, ‘Kinderen van De Windt’, ‘Kiekens’ en ‘Salamander’. Koen speelde ook in tal van bioscoopfilms: ‘Brylcream Boulevard’, ‘De Indringer’, ‘Ben X’, ‘De SM Rechter’ en ‘Brabançonne’. ‘Daens’ en de kortfilm ‘Tanghi Argentini’ werden zelfs genomineerd voor een Oscar. In 2011 zette hij de kroon van koning Arthur op in ‘Spamalot’ en hernam deze rol in 2019 opnieuw. Daarnaast was Koen nog te zien in de Deep Bridge-producties ‘The Rocky Horror Show’ en ‘Meiskes & Jongens’. Hij nam ook deel aan de voorbije reeks van ‘Steracteur Sterartiest’. In La Cage Aux Folles verving hij last minute Johny Vogers en zette een erg aimable George neer. Hij wist zichzelf in de kijker te zetten met deze uitzonderlijke prestatie en dwong op deze manier de rol van Kapitein Von Trapp af.

QUOTE KOEN

“Ooit zag ik het originele jasje van Christopher Plummer in the Sound of Music in een kostuumatelier in Los Angeles. -Ik beken: Ik heb een adoratie voor dat soort memorabilia.- De rol van Von Trapp spelen is een beetje zoals dat jasje eens mogen aantrekken.”

Moeder Overste

An Lauwereins

 

Cast_0015_An.jpg

An speelde in haar rijk gevulde carrière prachtige rollen in zowel opera, operette en musical, en wordt hiernaast ook gevraagd als soliste in concerten.  Zo mocht zij zich onder andere zich uitleven in de rol van verwende operadiva ‘Carlotta’ in “The Phantom of the Opera”, van A.L. Webber, en dit zowel in België als later ook in de originele Engelse productie op West End in Londen, maar ook als Maria in West Side Story (L. Bernstein),  Bianca Castafiore in Kuifje, de musical (D. Brossé), Bloemenmeisje in Parsifal (R.Wagner), Mevrouw Pot in Beauty and the Beast (A.Menken), en Mrs Lovett in Sweeney Todd (S. Sondheim). Tot hiertoe is zij nog altijd de enige Belgische zangeres die in Londen een hoofdrol gespeeld heeft in een musical. Zij werd 3 keer genomineerd voor een musicalprijs.  Voor Amalia Balash in  ‘She loves me’: “Beste Vrouwelijke Hoofdrol” op de Nederlandse Musical Awards, voor Moeder overste in ‘The sound of Music’ en Widow Corney in ‘Oliver’: “Beste vrouwelijke bijrol” op de Vlaamse Musical Awards.

 Bij de musicalafdeling van het KBvV speelde zij zelf meer dan 300 keer de rol van Maria in “The Sound of Music”.  Ondertussen trok ze al twee keer het habijt van Moeder Overste aan, en is ze ongelofelijk blij dat ze dit in deze productie nog eens mag doen.

Oom Max

Peter Thyssen

Cast_0004_Peter.jpg

Peter is acteur, maar ook schrijver en regisseur. Zijn carrière begon in het theater, maar later werkte hij ook voor tv-programma’s. Hij werkte o.m. voor NTG, Zuidpool, Studio 100, Het Toneelhuis, Figurentheater Froe Froe, Uitgezonderd Theater… Op tv zag je hem in o.a. ‘Matroesjka’s’, ‘De Kotmadam’, ‘Crimi Clowns’, ‘Zonen Van Van As’, ‘Vlaamse Velden’, ‘Deadline’, ‘Salamander’ en ‘Familie’. Op het witte doek speelde hij mee in de films ‘Alias’, ‘Bowling Balls’ en ‘Het Tweede Gelaat’. Peter speelde in het verleden in verschillende musicals bij Studio 100, en momenteel repeteert hij voor ‘Daens’. Enkele theaterstukken staan op zijn naam waaronder ‘David En Fons’. Ook was hij artistiek leider van de vzw Boston, en maakte er twee producties: ‘Bakteurs’ en ‘Haven En Goed’. Hij speelde recent in ‘Aspe’, ‘Assisen’, ‘Pippi Langkous’, ‘De Plank’ en ‘Iedereen Beroemd’. Peter ging onlangs met succes in première met zijn eerste theatermonoloog ‘Zoek De 7 fouten’.

Barones

Geena Lisa

Cast_0003_Geena.jpg

Lisa startte haar carrière als 14-jarige zangeres bij het rockbandje van haar vader. Na enkele jaren kwam zij als backing-vocalist terecht bij de succesformatie ‘The Dinky Toys’.

Haar talent werd opgemerkt door tv-persoonlijkheid Bart Peeters en niet veel later zingt, danst en presenteert Geena Lisa in succesvolle televisieprogramma’s als ‘Het Swingpaleis’, ‘Biebabeloela’, ‘De Liegende Doos’, ‘De NV Peeters’ en ‘De Nationale Test’. Bij de nationale omroep groeit ze uit tot een vaste waarde als omroepster. Ze presenteert op één 5 zomers lang Fata Morgana, het goed gevoel programma dat mensen opnieuw samenbracht. Van 2010 t.e.m. 2014 toert ze met Vlaanderen Muziekland het land rond. Op Radio 2 was ze jarenlang de “voorzitter” van de raadkamer, het humorprogramma op zaterdagochtend.

Geena Lisa acteert als prille twintiger in de jongerenserie ‘Wat Nu Weer?’, later aan de zijde van Chris Van Den Durpel in de langspeelfilm ‘Oesje’. Op één is te zien in de prestigieuze reeks ‘Stille Waters’ en in de satirische reeks ‘Het Peulengaleis’.

Geena Lisa blijft haar eerste liefde trouw als zangeres. Live laat ze van zich horen bij haar partyband ‘Geena & The Lisa’s’ en ze is een veelgevraagde gastzangeres bij diverse live groepen. Ze toert langs CC’s en andere muzikale zalen met de producties ‘De Roos Diep In Mij, een eerbetoon aan Ann Christie en Yasmine’ en ‘Zo Was Er Maar één’, de mooiste Nederlandse nummers aan het muzikale sterrenfirmament’. ‘The Sound of Music’ wordt Geena’s eerste musical ooit!

QUOTE GEENA

“Zingen, spelen, op een podium staan tussen fantastische musicalacteurs: ‘these are a few of my favourite things’. Ik voel me net zo enthousiast als 1 van de 7 Von Trapp kids die tot leven komen als ze mogen zingen en muziek mogen beleven.”

Liesl

Charlotte Suijs

Cast_0014_Charlotte.jpg

Charlotte Suijs begon haar muzikale carrière in de muziekschool, waar ze verschillende instrumenten leerde spelen. Ze volgde zangles en begon een bandje, maar vond uiteindelijk haar roeping in de musicalwereld toen ze in een plaatselijk musicalgezelschap voor jongeren terechtkwam. Na het middelbaar koos ze resoluut voor de opleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts. Hier was ze onder andere te zien in ‘Jekyll and Hyd’e, waar ze niet alleen bij het ensemble behoorde, maar ook understudy voor Lucy was. In de professionele wereld was ze al te zien als understudy van juffrouw Jessica in de Ketnetmusical ‘Team U.P’, als ensemble in ‘De spektakelmusical 40-45′ , als ensemble in ‘Iedereen Beroemd’, als Inez in het tv-programma ‘Familie’ en als Guinevere in ‘De strijd om Camelot’.

Rolf

Pieter Casteleyn

Cast_0010_Pieter.jpg

Pieter Casteleyn studeerde in 2015 af met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage in de producties ‘14-18’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ‘Ons Kent Ons’.

Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in het ensemble van ‘Love Never Dies’ speelde en understudy voor Gangle was. Terug in België volgden voorstellingen zoals ‘Chaplin’ (Douglas Fairbanks, understudy Charlie), ‘The Rocky Horror Show’, ‘Slisse & Cesar’ en ‘Arthur of hoe je koning kan worden’. Daarnaast is Pieter als backing vocal actief bij Helmut Lotti en speelt hij de educatieve voorstelling ‘Raket naar de maan’ en ‘Romeo & Julia’. In de Studio 100-reeks ‘Campus 12’ speelt hij Frederik en in ‘Cinderella’ speelde hij de prins. Verder was hij te zien in ‘Aladdin’. In ‘40-45’ speelt hij mee in het ensemble en is hij understudy voor Staf en Wolff. Bij ‘Daens’ maakt hij deel uit van het ensemble en is hij understudy voor Jan en Ponnet.

Butler Franz / Understudy Kapitein Von Trapp / Ensemble

Nordin De Moor

Cast_0011_Nordin.jpg

Nordin De Moor studeerde af aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en volgde jaren zangles bij Lieve Suys. Zijn eerste musicalrol was prins Chulalongkorn in ‘The King and I’ van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Na zijn opleiding maakte hij deel uit van het ensemble in onder andere ‘Sneeuwwitje’, ‘Dracula’, ‘Peter Pan’, ‘West Side Story’, ‘Anatevka’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Kuifje en de zonnetempel’, ‘Grease’, ‘Annie’, ‘Oliver!’, ‘Fiddler on the Roof’, ‘Robin Hood’, ‘My Fair Lady’, ‘Shrek’ en ‘14-18’. Hij speelde de rol van Patsy, Wachter en Burgemeester in ‘Spamalot’, waarvoor hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol ontving. Met ‘Peter Pan – The Never Ending Story’ (Smee) ging hij de internationale toer op. Zo reisde hij door het Verenigd Koninkrijk, verhuisde hij enkele maanden naar Singapore en ging hij naar Qatar, Koeweit en Abu Dhabi. Ook zag je hem aan het werk in ‘Assepoester’ (Govert), ‘War Horse’ (Captain Stewart), en  ‘40-45’ (Hermans en understudy Louis). Naast het theater verleende Nordin zijn stem aan de Disney-serie ‘Violetta’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘Coco’.

Nordin werpt zich steeds meer in kijker als veelzijdige ‘leading man’. Na zijn opmerkelijke prestatie in de titelrol in de gelijknamige musical ‘Chaplin’ en de aandoenlijke Brad Majors in ‘The Rocky Horror Show’ is dit dé man waar je in theaterland de komende jaren niet omheen kan. Watch our words.

Herr Zeller / Understudy Oom Max / Ensemble

Mart van den Hout

Cast_0009_Mart.jpg

Mart van den Hout studeerde muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na zijn afstuderen was hij in Nederland en België onder andere te zien als Baloardo in ‘Pinokkio’, Baron en Vader in ‘De Bende van de Korenwol’, understudy Sennet in ‘Chaplin de Musical’, alternate Frank ’n Further in ‘The Rocky Horror Show’, Coco in ‘Doornroosje’, Irma Zonderboezem in ‘Lang en Gelukkig’ en Boudewijn in ‘Assepoester’.

Daarnaast is hij ook achter de schermen druk bezig. Al jaren regisseert hij het entertainment van Walibi Holland (o.a. de Walibi Fright Nights) en is hij assistent Performance Manager voor het cluster Amsterdam van Merlin Entertainments. Vorig jaar maakte hij in België zijn regiedebuut met ‘Assepoester de musical’. Ook in 2020 tekent hij voor de regie van de nieuwe sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’.

Admiraal Von Schreiber / Understudy Herr Zeller & Franz / ensemble

Mike Wauters

Cast_0012_Mike.jpg

Mike studeerde musical aan De! Kunsthumaniora van Antwerpen en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Speelde in de musicals ‘The Lion King’ (Pumbaa), ‘De Prinses En De Toverspiegel’ (ensemble), ‘Beauty & The Beast’ (ensemble, swing en understudy Tickens), ‘The Little Mermaid’ (ensemble en understudy Grimbert), ‘Suske en Wiske’, ‘De Circusbaron’ (Jerom), ‘Marie-Antoinette’ (Graaf Von Fersen) en ‘Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal’ (ensemble). Verder was hij te zien in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’, ‘Familie’, ‘Ghost Rockers’, ‘De Regel Van 3s’ en in de films ‘Lee & Cindy C’ en ‘Brabançonne’. Hij zong het koor in van de films ‘Ugly Dolls’ en ‘Mary Poppins Returns’ en ook bij Disney On Ice versterkt hij het koor. Daarnaast kan je Mikes stem horen in ‘The Power Rangers Beast Morphers’ en als het Beest in ‘Beauty and The Beast’. Binnenkort is hij te zien in Madagascar, de musical (Koning Julian XIII).

Understudy Rolf / Ensemble

Aaron De Veene

Cast_0006_Aaron.jpg

Aaron De Veene studeerde in 2019 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, afdeling ‘Musical’. Tijdens zijn opleiding was hij te zien als ‘Prins Henri’ in het sprookjesconcert ‘Er Was Eens’ en maakte deel uit van het ensemble in ‘Spamalot’. Na zijn studie speelde hij mee in ‘Assepoester’ waar hij de rol van ‘Prins Victorian’ voor zijn rekening nam. Binnenkort is hij in zijn eerste hoofdrol te zien zijn als ‘Jos De Prins’ in ’Sneeuwwitje’ naast Maureen Vandenberghe.

Huishoudster / Ensemble

Maja Van Honsté

 

Cast_0013_Maja.jpg

Maja Van Honsté is sinds 2011 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg,

   in de richting Musicaltheater.

SInds haar afstuderen speelde ze in verschillende musicals zoals: ’40-45’, ’Assepoester’, ’The Rocky Horror Show’, ’Chaplin’, ’Shrek de musical’, ’Zo Mooi Zo Blond’, ’Doornroosje’, ’Geronimo Stilton de musical’,’ Raad eens hoeveel ik van je hou’, ’Pinokkio’ en ’Crazy Shopping’.

Ze was ook te zien in de theaterstukken: ’Oscar’ (De Komedie Compagnie), ’De Quaghebeurs’ (EWT), ’Fondue Bourguignonne’ (EWT), ’Mijne schat is Ribbedebie’ (Echt Antwaarps Theater), en ’Tinkelbe’. Verder was Maja nog te zien in onder andere Stany Crets’ ’Songfestival Contest of the Best’. Ze speelde in enkele reclamespots voor onder andere JBC, Dats en MyShopi. En zong ze de ensemblestukken in voor ’Titanic’, ’Sacco & Vanzetti’ en ’Kiss Me Kate’ voor Festivaria. Je kan haar ook als stemactrice horen in verschillende Vlaamse filmversies, zoals onder andere Prinses Jasmine in ’Aladdin’, ’Toy Story 4’, ’Playmobil film’, en ’Zootropolis’. Samen met Line Ellegiers en Laura Seys startte ze onlangs het close harmony trio ‘The Maries’. 

Sofia / Understudy Maria / Ensemble

Laura Seys

Cast_0008_Laura.jpg

Laura Seys studeerde in 2016 af als musicalactrice aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze zong als kind meermaals samen met Helmut Lotti, met wie ze nog regelmatig op tour gaat, en was ze te zien als diefje in de musical ‘Oliver!’ van Musical van Vlaanderen. Tijdens haar opleiding aan het Conservatorium werkte ze twee jaar als backing vocaliste en zangeres in de revueshow Het Witte Paard. Haar stages deed ze bij’ Ons kent ons’ en ‘The Elephant Man’ van Loge10 theaterproducties. Na haar opleiding maakte Laura haar musicaldebuut in ‘De Rozenoorlog’ van Judas theaterproducties, daarin vertolkte ze de rol van Sofie. Daarna speelde ze mee in ‘The Little Mermaid’ en vertolkte ze de rol van Ule in Ule van Idee Producties. Ze speelde Edna in ‘Een inspecteur belt aan’ van Loge10 theaterproducties. In 40-45 maakt Laura deel uit van het ensemble en is ze understudy voor Marie. Ze is vanaf februari te zien in Daens in het ensemble en als tweede understudy van Nette. Ze vormt samen met Line Ellegiers en Maja van Honsté het Close harmony trio “The Maries” waar ze samen met Thomas Vanhauwaert de arrangementen verzorgt.

Margareta / Understudy Barones / Ensemble

Line Ellegiers

Cast_0005_Line.jpg

Line Ellegiers studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Brussel, in de afdeling Musical. Daarvoor behaalde ze al een bachelordiploma Interieurarchitectuur. Ze ontdekte haar passie voor musical bij Event-Team, waar ze verschillende rollen voor haar

rekening nam. Na haar afstuderen was ze onder andere te zien in ‘The Elephant Man’, de musical ‘Evita’ en de sprookjesmusical ‘Rapunzel’. Line vertolkte Lois Lane in ‘Kiss Me Kate. In november 2017 maakte ze deel uit van het ensemble van de ‘Rocky Horror Show’, en speelde de rol van de magische toverfee in de sprookjesmusical Doornroosje. Line was in de verder te zien in ‘Sunset Boulevard’ van Festival Bruxellons, ‘Titanic’, en ‘40-45’. Op tv speelde ze Silke in de soap ‘Thuis’ en nam ze gastrollen voor haar rekening in onder andere GEUB en Callboys 2. Pas nog startte Line samen met Maja Van Honsté en Laura Seys een close harmony trio, The Maries.

QUOTE THE MARIES

‘The hills are alive with the sound of the Maries’

We zien elkaar tegenwoordig zoveel… meer dan we onze familie zien. We moeten zien dat we elkaar niet beu geraken! Maar we amuseren ons rot samen en zo kunnen we lekker veel repeteren. Alvast sorry aan onze toekomstige collega’s! En wie weet, misschien steken we wel een ‘Sound Of Music’ liedje in ons repertoire van the Maries!

Berthe / Ensemble

Shana Pieters

 

Shana Pieters.JPG

Pieters werd geboren te Kortrijk. Ze volgde haar secundaire opleiding aan het Kunstinstituut te Gent, waar ze in 2013 afstudeerde in de richting Woordkunst en Drama. In 2017 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel afdeling Musical. Tijdens haar opleiding liep ze stage in ‘Evita’ en ‘Rapunzel’ bij Music Hall.  In de zomer van 2016 maakte zij deel uit van het ensemble en was ze understudy van meerdere rollen bij de musical ‘Albert I’ van Historalia. Shana maakte haar debuut in ‘Rocky Horror Show’, hierin vertolkte zij de rol van ‘Janet Weiss’, in een regie van Stany Crets. De twee vorige winters was ze als frontzangeres te zien in ‘Winterrevue’ en in het voorjaar van 2018 in het musicalspektakel ‘Zoo of life’. Ze trok Europa door als lead soloist bij ‘Aida Cruises’ en is momenteel te zien in ‘MAMMA MIA!’.

Understudy Liesl / Novice / Ensemble

Zoë Guisson

Cast_0002_Zoë.jpg

Zoë trok als Vlaams meisje van 18 naar Amsterdam om haar dromen achterna te gaan en zich zo goed mogelijk op te leiden tot een volwaardig artiest. Ze studeerde aan het Lucia Marthas Instituut, en behaalde in 2019 zowel haar diploma ‘Performing Artist’ als ‘Docent Dans en Musical’. Als performer was ze onder andere te zien op Tomorrowland, in ‘The Christmas Show’ in Vlaanderen en Nederland, en in de serie ‘Ghost Rockers’. Zoë repeteert momenteel voor ‘Sneeuwwitje’ met Maureen Vandenberghe in de hoofdrol, waar ze deel uitmaakt van het  ensemble.

Non/ Ensemble

Sofie De Schrijver

Cast_0007_Sofie.jpg

Sofie studeerde in 2018 af in de richting Musicaltheater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Tijdens het laatste jaar van haar opleiding maakte ze haar professioneel debuut in het ensemble van ’The Rocky Horror Show’. Sinds 2018 was Sofie te zien in ’Scrooge’, ’Neverland: The Adventures of Peter Pan’, ’The Best of Musicals 2019’, ‘Kiss of the Spider Woman’, ‘La Cage aux Folles’ & ‘Cinderella’. In 2020 zal Sofie in Stuttgart te werk zijn als Singer Swing bij ‘Tanz der Vampire’. Voor haar opleiding Musicaltheater behaalde Sofie met onderscheiding een Bachelor Audiovisuele Kunsten aan het RITCS (Brussel).”

GROOTSE VOORSTELLING VRAAGT OM GROOTSE AANPAK

DE CREATIVES

Stany Crets: RegieRegisseur van deze musicalklassieker is StanyCrets. Hij startte zijn carrière begin jaren negentigbij ‘Blauwe Maandag Compagnie’. Later schreef en regisseerde hij o.a. voor NTGent en ‘tArsenaal. Bij het grote publiek werd hij bekend van televisiewerk voor VRT en VTM. ‘De Raf EnRonny Show’, ‘Debby En Nancy’, ‘Sketch-a-go-go’, ‘Fans’, ‘Oud België’en‘Amateurs’zijn slechtseen paar titels waaraan hij meewerkte als regisseur, scenarist, acteur of producent. Als filmacteurwas hij o.a. te zien in ‘Manneken Pis’, ‘Alles Moet Weg’ en ‘Sprakeloos’. Inhet verleden maaktehij vertalingen voor en regisseerde ‘Pippi Langkous’, ‘The Producers’, ‘Assepoester, HetTamelijk Ware Verhaal’, ‘Evita’, ‘Slisse En Cesar’ en ‘Stuk Ongeluk’. Sinds een paar jaar maakthij voor Theater Elckerlyc jaarlijks de ‘Winterrevue’.Stany Crets en Deep Bridge zijn een match made in heaven. Hij staat bekend om zijn gewaagdeen minder voor de hand liggende stijl. Zijn absurde stempel kon hij reeds drukken op de grotemusicalproducties van ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘Rocky HorrorShow’, ‘La Cage Aux Folles’, enmomenteel werkthijaan een nieuwe versie van ‘MAMMA MIA!’.Martin Michel: ChoreografieMartin studeerde af aan de Australian Ballet School en was danser in musicals, opera’s,moderne en klassieke balletten van de VictoriaState Opera, de Australian Opera, het AustralianBallet en Queensland Ballet, ‘Cats’ en’ The Phantom of the Opera’.Martin groeide uit tot één van de meest toonaangevende choreografen en regisseurs in België enNederland. Hij was verantwoordelijk voor dechoreografie van onder andere: ‘40-45’, ‘14-18’,‘Wickie’, ‘Dreamgirls’, ‘Shrek’, ‘Ben X’, ‘Oliver!’, ‘Spamalot’, ‘Domino’, ‘Madame Butterfly’,‘Daens’, ‘Jekyll & Hyde’, ‘Dracula’, ‘Kuifje En De Zonnetempel’, ‘Peter Pan’, ‘De Tovenaar VanOz’, ‘Robin Hood’, ‘Doornroosje’, ‘De Drie Biggetjes’, ‘De Kleine Zeemeermin’, ‘Little Women’ enzijn geliefde ‘The Sound Of Music’.Naast choreografie neemt Martin ook vaak de regie voor zijn rekening, zoals bij ‘Kinky Boots’, ‘AChorus Line’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Fame’, ‘Footloose’, ‘Hairspray’, ‘Legally Blonde’, ‘The Producers’,‘Flashdance’, ‘Goodbye Norma Jeane’, ‘Grease’… In 2004 won hij voor ‘Merrily We Roll Along’een John Kraaijkamp Musical Award (beste regie en choreografie) en de Vlaamse Musicalprijs(choreografie).In 2008 ontving Martin de Vlaamse Musicalprijs (regie) voor ‘Fame’. Een jaar laterwon hij voor ‘Footloose’ een Musical Award (regie). Hij mocht ook de Vlaamse Musical Prijs inontvangst nemen voor ‘Ganesha’ (2010) en ‘Lelies’ (2012). Hij is in 2018 genomineerd voor eenMolière award in Frankrijk voor zijn regie van ‘Grease’.Ad van Dijk: ArrangementenAd van Dijk zal de muzikale arrangementen voor zich nemen. Ad is een grote naam in deNederlandse en Vlaamse musicalwereld. In 2017 tekende hij met zijn muziek mee het succesvan ‘Ridders Van De Ronde Keukentafel’. Hij schreef bekende musicals als ‘Cyrano’en ‘Joe’ enarrangeerde verscheidene musicals. ‘Cyrano’ werd met veel succes opgevoerd op Broadway en

De voorstelling kent enkele legendarische scènes waar een groot publiek voor nodig is. Denk maar aan de genodigden op het feest in het huis ter ere van de Barones, of aan de scène waar het hele gezin zingt tijdens het muziekfestival. Om zoveel mogelijk eer aan de film aan te doen, zullen we werken met figuranten. Iedereen die enthousiast is over musical en het theater mag zich binnenkort aanmelden. De audities voor de figuranten worden gehouden in augustus.

in Duitsland en Japan. Ad is als docent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten inAmsterdam. Hij was verantwoordelijk voor de arrangementen voor ‘The Bodyguard’, ‘TheChristmas Show’ en ’MAMMA MIA!’ (NL & BE). Hij tekende eveneens voor de arrangementen ende muzikale leiding van ‘Er was eens…, het Sprookjesconcert’, ‘Monty Python’s Spamalot’ en‘Sneeuwwitje’. Ad is zeer goed bekend met de muziek van ‘The Sound of Music’, voor V&V enStage Entertainment was hij ook verantwoordelijk voor de arrangementen van deze klassieker.Deze productie kent traditioneel een ijzersterke kindercast. Om deze jonge cast professioneel tebegeleiden bij de repetities van bekende hits als ‘Do Re Mi’ en ‘Adieu, Vaarwel’ wordt beroepgedaan op de expertise van Ilse La Monaca.Ilse La Monaca: KinderregieIlse La Monaca begon al op jonge leeftijd aan piano, voordracht, zang, dans, drama en notenleerin de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en volgde in het middelbaar de richtingWoordkunst-Drama. Ze evolueerde tot backing vocalist voor de volledige Europese tour van ‘TheNight of the Proms’ in 1996. In The Arts Educational London Schools heeft ze haar 3 jaarMusical-Theatre studies met glans volbracht en kreeg zelfs de kans om in de schoolproductieseen paar interessante hoofdrollen te vertolken zoals o.a. ‘Frenchie’ in de musical ‘Grease’. Nahaar studies speelde ze 15 jaar land hoofdrollen in buitenlandse musicals ‘Hair’ (Crissy) inWenen en ‘Hair’ (Jeanie) in Bolzano, ‘Fame’ (Mabel) in St-Gallen en Klagenfurt, ‘Footloose’(Wendy-Jo) in Klagenfurt. Ze was de eerste Duitstalige Tracy in ‘Hairspray’ in St-Gallen en inTecklenburg. In Vlaanderen was ze tussendoorook nog de zangeres van de Ketnet Band en derondborstige zangeres achter de toog bij de laatste 2 seizoenen van ‘De RechtvaardigeRechters’ op Canvas. In het theater speelde ze de boosaardige stiefmoeder van Mozart in‘Mozart’ (Cäcilia Weber) en was ze de boze heks in de sprookjesmusical ‘Hans en Grietje’ enTanay in ‘MAMMA MIA!’. Maar ze is nog het meest bekend als hoofdinspecteur Brigitte Broeckxin de populaire VTM serie ‘De Buurtpolitie’. Ilse geeft ook al jaren zang-, dans-en spelles aankinderen enjongeren op verschillende scholen en is dus dé veelzijdige regisseur die de kinderen in deze productie nodig hebben

KAARTVERKOOP

alle speeldata vanaf 17 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 14 januari kan je in CapitoleGent terecht en vanaf 22 januari in het Hasseltse Ethias Theater. Info en tickets vind je op www.deepbridge.be

IEDEREEN NAAR THEATER

Om tegemoet te komen aan de hoge kostprijs van een ticket, organiseren we kortingen voor scholen, (kansen)groepen, verenigingen en studenten. Wij willen een toegankelijk cultuuraanbod voor iedereen; zonder excuses, zonder drempels. Wij gaan op zoek naar nieuw publiek om zo van Vlaanderen een regio te maken waar iedereen de kans heeft om het musicalgenre in zijn hart te sluiten.

The Sound Of Music – Een hartverwarmende klassieker en muziek die jong én oud samenbrengt.

“Dit zijn unieke momenten, dit gebeurt nergens anders, niet in uw salon in uwe zetel voor de tv, niet als ge op uw iPad kijkt, dit gebeurt niet op uw telefoon. Ge zit niet samen te lachen, samen ontroerd te zijn, ge beleeft geen dingen samen. Het wordt meer en meer een individuele wereld, en nu de kerken zijn leeggelopen, is het theater nog de enige plaats waar ge dit kunt beleven!”

Stany Crets

Ons aanbod voor (kansen)groepen:

Groepsvoordelen Aanbod vanaf 20 personen

Als groep geniet je van een korting en kan je de best beschikbare plaatsen reserveren voor je gezelschap

Standaard arrangementen Aanbod vanaf 20 tot 100 personen

 • Edelweiss menu-arrangement
  Categorie 1 tickets met Balls & Glory’s* The Sound of Music menu (aperitief, dranken, handcrafted meatballs menu en dessert/koffie) voor €109,- incl. BTW.
 • My Favorite Things arrangement
  Categorie 1 tickets, parking, vestiaire, showboek, drankjes en Balls & Glory’s* The Sound of Music menu voor €135,- incl. BTW.

*Balls & Glory heeft de ideale ligging in de Stadsschouwburg Antwerpen

Maatwerk evenementen Aanbod vanaf 40 personen

Een persoonlijk onthaal, de mooiste plaatsen en quality time met bijpassende catering in een exclusieve ruimte

 • Golden Seat-ticketarrangement
  Een compleet avondje uit met de mooiste plaatsen in de zaal, parking, vestiaire, showboek en drie drankjes. Vanaf €85,- incl. BTW
 • Receptie formule vanaf €139,- excl. BTW p.p.
 • Walking dinner formule vanaf €179,- excl. BTW p.p.

Via partnerorganisaties als OCMW Antwerpen en Vrijuit worden telkens tickets aangeboden. Ben jij een organisatie die zich ook wil aansluiten en zo tickets aan een voordelig prijs

Vertel ons je wensen, we make it happen!

makeithappen@deepbridge.be

Ons aanbod voor scholen:


Beleef voor 12,5 euro deze voorstelling met je klas!

Deep Bridge wil zoveel mogelijk jonge mensen kennis laten maken met theater, een ervaring die niet vanuit de luie zetel te downloaden is. De tickets voor schoolvoorstellingen zijn niet alleen super voordelig, de leraar of lerares krijgt ook fris vormgegeven educatief materiaal om de klas voor te bereiden op het theaterbezoek. Dankzij CultuurKuur kan je gratis met het openbaar vervoer naar het theater reizen. Heb je interesse in het boeken van een schoolvoorstelling in de schooluren of in de avond?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *