‘T Vaartje in Lissewege bestaat 10 jaar

Spread the love

In het pittoresk, kunstdorpje Lissewege gaan vanaf nu zaterdag de deuren weer open van de ontmoetingstuin Tot en met 1 september zal je dagelijks met uitzondering van de woensdag heel wat kunstenaars kunnen bewonderen die actief zijn in verschillende takken in de kunst.

Zo’n 10 jaar geleden kwam er een blinde kunstenaar naar Ingrid met de vraag of ze soms geen plaats wist zijn in Lissewege waar hij kon tentoon stellen. De kunstenaar wilde ook aan de mensen tonen hoe hij omging met zijn blindheid en toch aan kunst kon doen.

Ingrid had een mooi domein die eigenlijk niet werd gebruikt maar veel te groot was voor één kunstenaar. Daarop besloot Ingrid haar goede hart open te stellen en richtte daarom een VZW op.

Het doel van de VZW is dan ook mensen met een beperking te laten tonen aan het grote publiek dat zij nog meetellen in de maatschappij.

Zo besliste ze dan maar van het terrein te voorzien van strandcabines.

In de mooie groene tuin worden de strandcabines ingenomen door kunstenaars die hun werk willen voorstellen aan de bezoekers.

In het begin was het wat zoeken maar ieder jaar kwam er wat extra bij.

Dit jaar bestaat de VZW 10 jaar en dat moet gevierd worden

Voor het tienjarig bestaan hebben ze een eigen biertje gebrouwen bij Bryggja in Moerkerke. Het bier bestaat in drie versies met de namen het Fezelaartje, het Keuvelaartje en het Babbelaartje.

Verder zijn er ook workshops en elk weekend muzikale optredens.

Er zijn ook lezingen, vertel momenten en ook is er een familieruimte waar je een blote voeten pad kan doorkruisen en je ook eens kan inbeelden hoe blinde mensen alles aanvoelen. Je kan mee lopen met blinde mensen in de Dark Room waar je niks ziet maar wel voelt. In deze donkere ruimte kan je ook live muziek horen op de gitaar en de zangtalenten bekoren.

Iets heel speciaal muziek beleven in het donker.

Nieuw dit jaar is de BBQ-weide. Breng je eigen vlees mee en reserveer uw BBQ.

Voor het 10 jarig bestaan is er op 14/07 – 21/07 en op 15/08 de mogelijkheid om een ritje te maken met de paardentram. vanaf 11u30 rijd deze tram 5x door Lissewege. je kan hiervoor reserveren. Wanneer je een frietje of een eigen biertje drinkt krijg je een gratis ticket.

Er worden twintigduizend infokrantjes verdeeld die mee mogelijk gemaakt werden door Familyeye.

Loop zeker eens langs want het loont de moeite. Het is een plaats om tot rust te komen.

Het Vaartje is open in juli & augustus, alle dagen mat uitzondering van de woensdag van 11u tot 18u.

Alles wordt gedaan door vrijwilligers.

Het vaartje vind je in de Lisseweegsvaartje 28 te Lissewege.

info@tvaartje.be

www.tvaartje.be