St-Cecilia feeste in Ichtegem schot in de roos.

Spread the love

De Copains blij met Cecilafeeste 2021

In Ichtegem is er om de twee jaar de Cecilia feesten. Dit jaar waren ze aan hun 5de editie toe. Het kon niet beter want ze zijn in Ichtegem afhankelijk van hoe het weer is. Mooi zonnig warm weer, meer moesten ze niet hebben want de artiesten keken uit om op te treden na een lange tijd.

Danny Fabry

De eerste in het rijtje was Danny Fabry. Hij bracht zijn beste hits naar voor uit zijn 50 jarig bestaan. Hij bracht ook zijn gloed nieuwe nummer ” ‘Wie weet’. Het is zeker een sterk nummer dat veel mensen zal laten swingen. Het is een cover van Shakin Stevens. Zijn nummer komt pas op 23 augustus op de markt.

Danny haalde zelfs twee dames uit het publiek om met hem op het podium mee te doen en te dansen.

Swoop

De volgende groep moeten we natuurlijk al niet meer voor te stellen aan jullie. Filip D’haeze brengt altijd veel ambiance met de Swoop girls. De danseressen maken de show van Filip helemaal af. Voor de show moesten ze eerst nog wat opwarmen en stretchen en dan kon de show pas echt beginnen.

Wie Swoop niet kent of hun nog niet is tegen gekomen in ons land heeft al veel moeten missen aan leuke nummers en ambiance. De Dames smijten zich volledig om het publiek te overtuigen om mee te doen en te genieten. Filip zingt altijd de pannen van het dak en neemt het volk mee zodat zeker niemand op zijn stoel kan blijven zitten. Filip kent men natuurlijk ook van vroeger in “Familie” en nu van in “Thuis” ook kan men Filip veel zien op de muziekzender “Ment”.

De Romeo’s

De Romeo’s moeten we zeker niet meer voorstellen. Iedereen ken de drie heren nog van in “Familie”. Gunther Levi, Davy Gilles en Chris Van Tongelen. Overal waar de Romeo’s optreden is het feest. Het Schlagerfestival is hier een groot voorbeeld van. Als de Romeo’s niet aanwezig zijn op het Schlagerfestival kunt u dit vergelijken als een café zonder bier. Zo waren ze nu ook aanwezig op het feest van de Cecilia in Ichtegem.

Adrenalina, hun nummer die pas gereleaset wordt op vrijdag 20 augustus hebben ze dus voor de eerste keer gebracht in Ichtegem.

Jettie Pallettie

De Siciliaanse die verhuisde naar Nederland en van daaruit enkele hits wist te maken in Nederland en België vind het altijd leuk menige mannenharten sneller te laten slaan en hen te doen smelten voor haar leuke muziek. Jettie altijd klaar om de boel op stelten te zetten deed dit ook in Ichtegem. Wanneer ze de grote Hit Van wijlen Lucie Loes Gie zie mien zeekapiting zong stond iedereen op en danste en zong mee.

Sylver

Silvy De Bie en Wout Van Dessel  vormen de groep Sylver. Ze bestaan dit jaar 20 jaar en brengen dance music.. Daar Patje Krimson en 2 Fabiola afzegden één week voor de feesten moest er een vervanger komen en wat voor één. Sylver kwam en het volk deed goed mee al was dit moeilijk met de Corona maatregelen maar het lukte toch om Coronaproef te genieten en te dansen.

Edje Ska & de Pilchards

Afsluiten deden ze in Ichtegem met de Covergroep Adje ska & de Pilchards. De covers kwamen rap na één en werden aan elkaar geknoopt door het gebabbel in het West-Vlaams door Edje.

Om 1u was alles stil en konden we spreken van een geslaagd en vlekkenloos festival.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *