Jachtseizoen start met jachthoornconcert in Durbuy

Spread the love

Jachthorens om het wild op te jagen.

Wie Durbuy zegt denkt natuurlijk aan het imperium van Marc Coucke. Maar Durbuy is natuurlijk veel meer. De mooie natuur, veel wandelen, pittoresk dorpskern en de lekkere restaurantjes. Maar in Durbuy is er ook de bossen waar er gejaagd word. Het jachtseizoen is gestart met de jaarlijkse traditie. De jachthoornblazers starten met een rondgang door de straten van Durbuy om de mensen aan te tonen dat de jacht ook een deel van de Ardennen is.

De jachthoorns worden gebruikt aan de rand van de bossen om het wild op te jagen. Het wild loopt dan van de ene kant van het bos naar de andere kant maar doordat de hoorns van overal te horen zijn weet het wild niet waar naartoe en zijn ze het noorden kwijt. De jagers maken daar dan gebruik van om het wild te schieten.

Jachthoornblazers worden beloond met kruidendrankje.

De dienst toerisme richt ieder jaar een parcours in waar je de hoornblazers kan zien. Ze gaan van de ene straat naar de andere en spelen dan op vaste plaatsen voor etablissementen.

Lekkere wildmenu’s in “Aux 10 Clefs”

Van de tweede week van oktober kan je in “Aux 10 clefs” de kaart met wildmenu’s komen eten. Voor een democratische prijs van €25 kan je er al Edelhert eten.

Er is dan ook nog everzwijnragout, met frietje, kroketten of Gratin dauphinois aardappelen.

Je kan er ook een wildmenu eten voor de prijs van €38. Je hebt een keus uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert of koffie.

B & B Aux 10 Clefs.

In deze B & B zijn er vijf kamers, twee huisjes met twee slaapkamers, keuken en een zitplaats en een badkamer met douche.

Iedere morgen kan je er een lekker ontbijt nuttigen voor je Durbuy verkent. Je kan ‘s middags en ‘s avonds lekker eten in het restaurant.

Wat er ook leuk en speciaal aan deze B & B is dat ieder seizoen alles versierd wordt.

Aux 10 clefs vind je in Rue du Comte Théodule d’Ursel 41, Durbuy.

Tel: 086 38 73 10