Intense herontmoeting: “LELIES” Doet weer haar intocht met nieuwe glans

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LELIES-AD17_tif.webp

InTeam, de befaamde theatergroep, onthult op 6 september een adembenemend herziene versie van de iconische musical ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Onder de bezielende leiding van producent en regisseur Niels de Valk presenteert het gezelschap een weergaloze voorstelling met een ensemble van getalenteerde musicalacteurs.

Niels de Valk, vol trots: “Het is een buitengewone eer om ‘Lelies’ opnieuw tot leven te brengen. We staan voor de uitdagende taak om de grote erfenis van deze voorstelling, die destijds talloze Musicalprijzen won, voort te zetten. Desondanks zijn we vastbesloten om het krachtige verhaal, doorspekt met de betoverende muziek van Sam Verhoeven, op een meeslepende en verrassende wijze aan het publiek te presenteren, met een live orkest als kers op de taart.”

De magie onthuld: Hoofdcast schittert in hernieuwde glans.

Een sterrencast betreedt het podium om ‘Lelies’ nieuw leven in te blazen. Tim Saey, bekend van onder andere ’40-45′, ‘Daens’ en ‘Damiaan’, vertolkt de rol van de wijze oude Simon. Wim Van Den Driessche, na vele successen in Nederland, keert terug naar Vlaanderen en vertolkt de rol van bisschop Bilodeau. Brecht Callewaert, momenteel te bewonderen als Bernadette in ‘Priscilla, Queen of the Desert’ en binnenkort als Maria Callas in ‘Master Class’, schittert als Gravin de Tilly.

Een verhaal van verboden liefde en verborgen herinneringen.

De indrukwekkende voorstelling ‘Lelies’ is gebaseerd op Les feluettes, een meesterwerk van de Canadese toneelschrijver Michel Marc Bouchard. In 1952 roept Bisschop Jean Bilodeau, tegen zijn verwachtingen in, gevangene Simon Doucet naar de gevangenis voor diens laatste biecht. Tot zijn grote verbazing blijkt Doucet een oude bekende te zijn, die samen met medegevangenen een toneelstuk heeft voorbereid. Dit stuk onthult het verhaal van hun gedeeld verleden, dat de bisschop verdrongen heeft, maar dat Simon nooit heeft kunnen vergeten.

Opnieuw op de planken: Lelies vanaf 6 september in de Rode Zaal van het Fakkeltheater

Vanaf 6 september betovert ‘Lelies’ het publiek in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Onder regie van Niels de Valk en muzikale leiding van Charles Vandenbroucke belooft deze hernieuwde productie een onvergetelijke theaterervaring.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.lekkerengenieten.com

About The Author