Het Nieuwe Culturele Seizoen 2023-2024 van het Kruispunt: Een Kosmisch Ballet van Cultuur in Diksmuide

De zon breekt aan, warmte vult de lucht en een nieuwe dag begint in Diksmuide. Met de dageraad opent ook een nieuw cultureel seizoen bij het Kruispunt, het cultureel centrum dat pulst met levendige activiteiten en de geluiden van anticipatie. Zoals bladeren die ontluiken aan de bomen, zo ontvouwt zich ook het programma voor het seizoen 2023-2024.

Vanaf 21 juni 2023, 9 uur ‘s ochtends, worden de deuren van de ticketsverkoop geopend. De kaarten, net zo kostbaar als het eerste zonlicht van een nieuwe dag, zijn verkrijgbaar, zowel online als aan het loket in het Cultureel Centrum het Kruispunt.
September breekt aan met een explosie van literatuur, want op vrijdag 8 en zaterdag 9 september is er de boekenverkoop van de Bib (21). Pagina’s gevuld met verhalen en kennis, wachten op jou om ontdekt te worden. Na de papieren schatten volgt muziek die de ziel raakt op 22 september. Kris Wauters, Klaas Delrue en Jan De Campenaere komen samen in een muzikale cirkel van songs (7). Ze weven melodieën zoals spinrag glinstert in de ochtenddauw. De volgende dag, 23 september, stapt het theater in de schijnwerpers met Nyira Hens, Bruno Vanden Broecke & Trappelend Talent in ‘We gaan Deur!’ (4). Hun optreden wordt een levend schilderij dat tot leven komt in de dimensie van het podium. Het programma gaat onverminderd door in oktober met een bijzondere Workshop Theater voor jongeren van 12 tot 15 jaar op 7 oktober (18), gevolgd door het melodische geluid van The High Kings op 12 oktober (7) en de hypnotiserende klanken van Fauve Vermeirsch die ons ‘Deep into Nature’ voert op 15 oktober (8).
November belooft een maand te worden gevuld met muziek, theater en lezingen die de essentie van het leven verkennen. December daarentegen brengt een feestelijke sfeer met een mix van muziek en theater die het cultureel centrum in een feestelijk licht hullen. Het nieuwe jaar begint met krachtige theatervoorstellingen, betoverende muziek en fascinerende familievoorstellingen. Van ‘Verkeerde Nachten’ op 19 januari tot ‘Lampionaio’ op 21 januari, elke dag is een nieuwe ontdekking bij het Kruispunt. Februari en maart brengen nog meer culturele verrassingen. Hoogtepunten zijn de ‘Workshop VR 360°’ op 10 februari en ‘A tribute to John Denver’ op 16 maart. April belooft magische momenten met de ‘Workshop Soundscape’ op 20 april en de theatervoorstelling ‘Once upon a time in de Westhoek’ op 25 april. In mei naderen we het einde van dit bijzondere seizoen met de amusementsshow ‘Coach’ op 15 mei en het foyerconcert van Meermens op 31 mei (12). De laatste noten zullen resoneren, en zo komt een ongelooflijk seizoen tot zijn einde. En daartussen? Daartussen vinden we tal van andere evenementen die kleur en diepte geven aan dit culturele tapestry. Van Guga Baul en Jonas Van Thielen die ons op 18 oktober (13) in een ‘Badje vol met stroop’ dompelen, tot ‘Feest in de Bib’ op 21 oktober (21). Van Pieter-Jan Beghein, Wouter van den Broeck, Zjef van Steenbergen en Julie Honorez die ons betoveren met een Foyerconcert op 17 november (12), tot het Ataneres Ensemble, Nicolas Dupont en de leerlingen van Kadens die de seizoenen opnieuw tot leven brengen op 16 december (9). Elk evenement, elk optreden, elke lezing, workshop en voorstelling zijn als sterren in het firmament van Kruispunt’s seizoen 2023-2024, samen vormen ze een fonkelende sterrenhemel die ons blijft verbazen. We mogen de kinderen niet vergeten. Van de betoverende muzikale voorstelling ‘Drawing Basses’ op 25 oktober (16), tot het prikkelende ‘Figure it out’ op 18 februari (18) – het Cultureel Centrum Het Kruispunt biedt kinderen de mogelijkheid om de wereld van cultuur en creativiteit te verkennen. Dit seizoen in het Kruispunt is als een gedicht, waar elke dag een nieuw vers brengt. Het is een lied, een verhaal, een schilderij en een droom geweven in de stof van tijd. Het is een uitnodiging om te verkennen, te ontdekken, te voelen en te ervaren.

Dit wordt een seizoen om nooit te vergeten! Het Cultureel Centrum Het Kruispunt verwelkomt je op deze buitengewone reis door muziek, theater, lezingen, workshops en nog veel meer. Laten we samen een nieuw hoofdstuk van onvergetelijke ervaringen en mooie herinneringen schrijven. Welkom aan boord!

About The Author