Een poëtische dansreis: Isabelle Beernaert’s “Particles of God”

Een bijzondere terugkeer na een strijd tegen de onzichtbare vijand

Op een koude januaridag in 2023 stond het leven van de gerenommeerde choreografe Isabelle Beernaert abrupt stil. Middenin haar veelgeprezen tournee werd ze geconfronteerd met de harde realiteit van borstkanker. Een onverwachte wending die haar creatieve wereld overhoop gooide. Ondanks de tegenslag slaagde ze er met bewonderenswaardige moed in om het eerste seizoen van “Particles of God” af te ronden. Nu, op het pad van herstel, gaat Beernaert voor een indrukwekkend tweede hoofdstuk.

De dans van genezing: “Particles of God” inspireert in tijden van herstel.

Met een bewonderenswaardige veerkracht en steun van dierbaren heeft Isabelle Beernaert haar dansgezelschap opnieuw in beweging gebracht. Haar dochter Manon nam tijdelijk het roer over, leidend met gratie en passie. De herneming van “Particles of God” is een eerbetoon aan veerkracht, gekleurd door de schaduwen van de recente strijd. Een choreografie doordrenkt van emotie en betekenis, die het publiek meeneemt op een unieke reis door de wereld van Beernaert’s verbeelding.

Een kunstwerk met diepgang: De onthulling van verborgen boodschappen in dans

Voor Isabelle Beernaert was de diagnose een keerpunt dat haar dwong haar werk met nieuwe ogen te bekijken. De voorstelling “Particles of God” bleek een spiegel van haar eigen reis te zijn. Als een kunstzinnige profetie onthulde het stuk diepe, bijna mysterieuze connecties met haar gezondheidsverhaal. Een ontdekking die haar deed reflecteren op de complexiteit van het universum en de intrigerende dialogen tussen kunst en lotsbestemming.

Een luminair spektakel: Muzikale verbinding en visuele pracht

“Particles of God” is niet zomaar een dansvoorstelling; het is een samensmelting van muziek, dans en visuele pracht. De fenomenale choreografie, prachtige kostuums en een lumineus decor vormen de achtergrond voor een betoverende reis. Onder leiding van de Vlaamse dirigent en meesterviolist Peter Bogaert, die tevens als mysterieus personage op het toneel verschijnt, wordt het publiek meegenomen op een transcendente ervaring die niemand onberoerd laat.

Borstkankermaand: Een persoonlijk verhaal in de maand van bewustwording

In oktober 2023 begon de Nederlandse reeks van “Particles of God,” geïnspireerd door de persoonlijke reis van Beernaert. Terwijl de Vlaamse toeschouwer nog even geduld moet hebben, zal de voorstelling in november en december 2023 door België reizen, met een laatste adembenemende stop in februari 2024. Een symbolische herinnering aan veerkracht en een viering van het leven na een uitdagende confrontatie.

Een dans van licht en schaduw, Een getuigenis van kracht

“Particles of God” is meer dan een dansvoorstelling; het is een kunstwerk doordrenkt met betekenis en doorstaan. Isabelle Beernaert’s reis, van de schok van diagnose tot de herrijzenis op het podium, is een verhaal van kracht, liefde en kunst. Laat je betoveren door de magie van dans, de harmonie van muziek en de diepte van herstel.

(Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van Lekkerengenieten.com)

About The Author