De Dino’s zijn in Middelkerke, kom ze bekijken in het zand.

In 2021 waren er meer dan 100.000 bezoekers en werd zo’n 4.000 ton zand gebruikt voor de sculpturen. Dinosaurussen waren gigantisch, dus hebben we daar voor deze editie zo’n 2.000 ton bovenop gedaan om te zorgen voor meer en nog grotere sculpturen. Verwacht je naast de gekende soorten zoals de velociraptor, de stegosaurus en natuurlijk de T-Rex ook aan tal van spannende scènes. Indrukwekkend wordt het in elk geval, meteen ook het grootste zomerevent aan de Belgische kust! 

Hoe wordt nu een “Dino” gemaakt in het zand

Wie binnen gaat in de zone van het Zandsculpturenfestival, waant zich meteen in een zanderig Jurassic Park. Uiteraard zijn bekende kleppers als de T-rex, velociraptor en stegosaurus van de partij, maar ook minder bekende soorten en archeologische taferelen vallen er te spotten. Wie benieuwd is hoe die gigantische ‘zandfiguren’ opgebouwd worden, kan de artiesten ook live aan het werk zien.

De artiesten

UK: Baldrick Bucle – Nicola Wood

IE: Fergus Mulvany

NL: Bouke Atema – Edith van de Wetering – Jaap Tichler – Jeroen Advocaat – Johannes Hogebrink – Lipkje Ferverda – Ludo Roders – Martin Tedder – Maxim Gazendam – Wilfred Stijger.

PT: Rodrigo Ferreira

ES: Sergi Ramirez Pérez

BE: Hanneke Supply

CZ: Jakub Zimacek – Jan Zelinka – Radek Zivry

AU: Kevin Crawford

BG: Ani Zlatleva – Georgi Zleatev Zlatev

UA: Yevgeniya Kolot

RU: Nikolai Torkhov

LV: Donatas Mockus – Inese Valtere

Nog enkele Sfeerbeelden

EK Zandsculpturen bouwen

Naast de Zandsculpturen die er al staan, staat in de week van 13 juli ook het Europees Kampioenschap Zandsculpturen bouwen op het programma. “Heel de week zullen zes artiesten uit verschillende Europese landen strijden voor het Europees Kampioenschap”, vertelt Peter. “Je zal ze heel die week live te zien krijgen. Aan het einde van de week, op 19 juli, is er een uitreiking en krijgt de winnaar een medaille.” Iedereen krijgt dezelfde berg zand en ze mogen doen wat ze willen.

Het Zandsculpturenfestival is vanaf vandaag 1 juli te bezoeken aan het De Greefplein en is heel de zomer te bezoeken tot 11 september. Een ticket kost 12,5 euro in voorverkoop en kan je kopen via zandsculpturenfestival.com. Inwoners en tweedeverblijvers van Middelkerke krijgen 2 euro korting en kunnen hun ticket ophalen aan de balie van de toeristische dienst van Middelkerke of Westende.

About The Author