Cité Champagne (Champagneweekend 2020) wordt afgelast

Na de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen van de federale veiligheidscel, is het gemeentebestuur jammer genoeg genoodzaakt om Cité Champagne (het coronaproofalternatief voor het Champagneweekend 2020) te annuleren.

“Als gemeentebestuur probeerden we met Cité Champagne in deze coronatijden een kleinschaliger evenement te doen. Zo kwamen we tegemoet aan de wensen van de bezoekers qua veiligheid, de voorwaarden van de veiligheidscel en gaven we ook de champagneboeren een extra duwtje in de rug.

Met de huidige maatregelen kunnen we deze organisatie niet waarmaken.”, aldus een ontgoochelde schepen van toerisme, Tom Dedecker.

Wat met reservaties?

Wie al betaald had om met zijn bubbel te komen degusteren, zal gecontacteerd worden door de dienst toerisme en evenementen om de terugbetaling te regelen.

Geen alternatieven, direct naar 2021

“Het is de eerste keer in 24 jaar dat er geen champagnegerelateerd evenement is in Middelkerke. Een domper. Maar, in de huidige omstandigheden is een kleinschaliger champagne-evenement niet opportuun. We moeten ook solidair blijven met onze horecazaken.

Daarom kijken we vooruit naar 11 – 12 – 13 – 14 november 2021, dan vieren we het 25-jarig bestaan van het Champagneweekend, dan hopelijk zonder coronamiserie.”, aldus een strijdvaardige schepen Tom Dedecker.

About The Author