Accordeonist Johan Veugelers deelde met de Schlagerpolitie ludieke boetes uit op de Middelkerkse zeedijk!

De voorbije dagen keken wandelaars op de Middelkerkse zeedijk vreemd op toen ze werden aangesproken door de Schlagerpolitie. Samen met zanger-accordeonist Johan Veugelers werd een grootschalige controle uitgevoerd naar het collectieve meezinggehalte. Maar liefst 35 mensen slaagden er niet in om voldoende mee te zingen met klassiekers als ‘Laat de zon in je hart’ of ‘Heb je even voor mij?’. Zij kregen een ludieke bekeuring die ze op vrijdag 15 of zaterdag 16 juli 2022 kunnen vereffenen in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, want daar vindt dan de 2de Zomereditie plaats van Het Schlagerfestival, met optredens van o.a. De Romeo’s, Christoff, Laura Lynn en Johan Veugelers.

Dit zagen we even niet aankomen”, begint de 17-jarige Bo De Wilde uit Middelkerke. Samen met haar vriendinnen genoot ze de voorbije week van een rustige avond op de zeedijk, toen ze onverwacht werd aangesproken door de Schlagerpolitie. “Met dat meezingen was ik even in paniek, maar gelukkig zaten mijn vrienden en vriendinnen op het terras van een strandbar. Ze zagen meteen wat er aan de hand was en zijn mij komen redden”, gaat ze glimlachend verder. In opdracht van de Zomereditie van Het Schlagerfestival, dat op 15 en 16 juli 2022 plaatsvindt in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, was er een gerichte politiecontrole, waarbij de agent zich focuste op o.a. het meezinggehalte en dansmoves van de wandelaars: “Het is belangrijk dat de stemmen goed opgewarmd zijn, maar dat de mensen ook voluit kunnen en durven meezingen met de liedjes. Het doorzettingsvermogen, het enthousiasme en kennis van de songtekst, zijn zaken die we streng hebben gecontroleerd. In totaal hebben we meer dan 50 mensen gecontroleerd, wat resulteerde in enkele spontane polonaises op de zeedijk en mooie meezingmomenten. Jammer genoeg waren er ook een 35-tal personen die we helaas een ludieke bekeuring hebben moeten geven, omdat ze onvoldoende de tekst kenden of niet durfden meezingen. Gelukkig hebben ze een kleine twee weken om hun kennis bij te schaven en zich in orde te stellen met de feestregels van Het Schlagerfestival. Bij sommigen zijn het kleine aanpassingen, maar anderen hebben toch nog een achterstand. Die gaan een sprintje moeten trekken als ze het nog willen halen.” 

Ook Louis Faingnaert, die nog maar een half jaar in Middelkerke woont, kreeg een bekeuring: “Ik heb nochtans mijn best gedaan om zo goed mogelijk mee te zingen met Johan. Ik had hem al meteen herkend toen hij z’n eerste noten speelde op z’n accordeon. Wat een fijne kerel. Ik dacht, als het zingen niet lukt, doen we toch een polonaise. Ik had snel een paar passanten mee en tegen het einde van het liedje was het al een mooi treintje. Dat was lachen en belooft ook voor Het Schlagerfestival. Uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, want zo’n feestje willen we echt niet missen.” 

De 2de Zomereditie van Het Schlagerfestival vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, met optredens van De Romeo’s, Christoff, Sasha&Davy, Laura Lynn, Swoop, Lindsay, Yves Segers, Johan Veugelers en Bart Kaëll. Tickets voor vrijdagavond en de laatste tickets voor zaterdagavond kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be

About The Author